Euronext Brussels

Persberichten - 30/10/2001

Solvay lanceert belangrijke innoverende technologie om PVC-bouwelementen op te knappen

Solvay lanceert belangrijke innoverende technologie om PVC-bouwelementen op te knappen

Verlengde levensduur PVC-producten draagt bij tot duurzame ontwikkeling

SOLVAY heeft vandaag in Düsseldorf op de K2001, s werelds grootste handelsbeurs voor kunststoffen, een baanbrekende technologie gelanceerd voor de restauratie van PVC-bouwelementen die door de tand des tijds zijn aangetast. Het nieuwe procédé, dat de naam RenovicTM heeft gekregen, neutraliseert het verkleuringsverschijnsel dat wel eens tot stand komt door blootstelling van witte PVC-elementen zoals vensterramen, deuren en luiken aan bepaalde ongunstige weersomstandigheden.

Het RenovicTM-procédé elimineert de aangetaste materiaallaag, herstelt het bouwelement in zijn originele aspect en kleur, en verlengt tevens de levensduur van het materiaal met ettelijke jaren.

Solvay heeft een octrooiaanvraag voor deze innoverende technologie ingediend en is momenteel op zoek naar partners om het RenovicTM-procédé te distribueren. De lancering ervan op de markt wordt verwacht in het voorjaar van 2002.

RenovicTM is nog een nieuwe illustratie van Solvays engagement in de duurzame ontwikkeling van de PVC-industrie, verklaart Richard Thommeret, market development manager van Solvays productiebedrijf voor Benvic PVC-compounds. Wij implementeren milieuveilige productietechnieken, ontwikkelen innoverende recyclageprocessen en nu hebben we een unieke methode ontdekt om de levensverwachting van het product in één van zijn belangrijkste toepassingen te verlengen. aldus Thommeret.

SOLVAY is een internationale chemische en farmaceutische groep met zetel in Brussel en actief in 50 landen met ongeveer 32.000 werknemers. In 2000 realiseerde de Groep een geconsolideerde omzet van 8,9 miljard EUR, verdeeld over zijn vier activiteitssectoren : Chemie, Kunststoffen, Kunststofverwerking en Farmaceutische Producten. Solvay staat genoteerd in de Euronext 100-index van de Europese topbedrijven. Nadere informatie op www.solvay.com.

Bron: Solvay
Provider: Euronext Brussels