P E R S B E R I C H T

Utrecht, 30 oktober 2001

Corio verkoopt twee kantoren

Corio heeft in Nederland en Frankrijk kantoren verkocht voor in totaal ¤ 28,5 miljoen. Deze verkopen passen binnen de strategie van Corio om het retail aandeel in de portefeuille te vergroten. Corio streeft er naar om met een actief aan- en verkoop beleid haar strategie in te vullen en de kwaliteit van haar portefeuille verder te verbeteren.

Nederland
Het kantoorgebouw aan de Beatrixlaan in Den Haag is verkocht voor ¤ 17,2 miljoen. Corio verkoopt dit object omdat de verhuurrisico's, na de noodzakelijke renovaties en uitbreiding, niet in de strategie van Corio passen. Het kantoor maakte sinds 1994 deel uit van de vastgoedportefeuille van Corio en beslaat in totaal 13.100 m² en 223 parkeerplaatsen.

Frankrijk
Het kantoorgebouw L'Arc te Lyon is verkocht voor ¤ 11,3 miljoen. Corio verkoopt dit object om haar belang in kantoren terug te brengen en gebruik te maken van de sterke markt. Het object maakte sinds 1993 deel uit van de vastgoedportefeuille van Corio en beslaat in totaal 8.000 m² en 178 parkeerplaatsen.

Profiel van Corio
Corio is een onafhankelijke beursgenoteerde beleggingsmaatschappij in Europees commercieel vastgoed met een primaire focus op retail. Het in een boekjaar behaalde directe beleggingsresultaat wordt in zijn geheel aan de aandeelhouders uitgekeerd waardoor het aandeel Corio al jarenlang een hoog dividendrendement behaalt. Corio heeft de status van een fiscale beleggingsinstelling. Met haar beleggingen streeft Corio een zo hoog mogelijk rendement na bij een beperkt risico. De omvang van de portefeuille bedraagt ¤ 2,9 miljard en bestaat voornamelijk uit hoogwaardige winkelcentra en in mindere mate kantoren en bedrijfsruimten. Vanuit de lokale organisaties in Nederland, Frankrijk en Spanje wordt actief management van winkelcentra ontwikkeld op basis van een eigen centermanagement concept. Corio heeft zich ten doel gesteld verder te groeien in Europa met focus op retail, waarbij er naar gestreefd wordt dat binnen drie jaar tenminste 50 % van de totale portefeuille buiten Nederland is belegd. Op dit moment is dat 30 %.