Euronext Brussels

VMS-Keytrade.com: Derde trimester 2001

Bron: VMS-Keytrade.com

Handhaving van de verwachtingen
Geconsolideerde kerncijfers voor het derde trimester 2001: Aantal klanten : 24.318
Aantal uitgevoerde transacties : 288 532
Geconsolideerd Omzetcijfer (vóór audit) : ¤ 13 724 084 Het derde trimester werd gekenmerkt door een vertraging van de activiteiten. Enerzijds heeft het onzeker beursklimaat de diepte van de zomerperiode, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, extra benadeeld. Anderzijds is er de onzekerheid op de financiële markten naar aanleiding van de terroristische acties. Deze acties hadden als rechtstreeks gevolg dat de Amerikaanse Beurs enkele dagen gesloten bleef. Dit betekende een forse daling van het aantal transacties in september. De transacties op Amerikaanse beurzen vertegenwoordigen toch nog 50% van het totaal aantal transacties bij VMS-Keytrade.com. Voor dit trimester betekent dit 64,357 uitgevoerde orders. Het omzetcijfer daalde met 25% t.o.v. het vorige trimester. Ondanks deze volumedaling bleef het winstniveau van VMSKeytrade. com, in verhouding met vorige trimesters, toch stabiel. De verscherping van het kostenbeheer van begin dit jaar werpt nogmaals haar vruchten af. De participatie van VMS-Keytrade.com in het Amerikaans bedrijf Viewtrade Holding Corp. Werd teruggebracht van 32% naar 19,9%. De participatie van december 2000 had een tweeledig doel: het versterken van de controle op het uitvoeringsorgaan in de V.S. en het aantrekken van institutionele klanten via deze Amerikaanse makelaar. De ontwikkeling van hun institutioneel aanbod beantwoordt echter niet aan de verwachtingen van VMSKeytrade. com. De resterende participatie van 19,9% is voldoende voor de Belgische makelaar om controle te houden op de transacties in de V.S. . 'Deze aanpassing voldoet aan onze wilskracht om voortdurend de beste diensten in zake vertrouwen te bieden aan onze particuliere beleggers. Dit doen we door van ons bedrijf een welvarende en rendabele onderneming te maken', voegt Jean-Guillaume Zurstrassen, CEO van VMS-Keytrade.com toe. Het bedrijf verwacht een beter resultaat voor het 4de trimester in zake activiteiten op de markten. Het doel blijft om eind dit jaar een netto winst van ¤ 2.000.000 te behalen. Ter herinnering :
De vennootschap VMS-Keytrade.com N.V. is sedert december 1999 genoteerd op de Beurs van Brussel (EuroNM). En is sinds 29 december 2000 erkend als beursmaatschappij. De N.V. bezit ook een deelname van 19,9% in de amerikaanse beursmaatschappij Viewtrade Securities, Inc. VMS-Keytrade.com N.V. biedt online toegang tot verschillende beurzen aan een lage prijs (vaak " online discount brokerage " genoemd) aan particuliere en institutionele beleggers. Dit gebeurt in real time, via haar websites http://www.vms-keytrade.com , http://www.vms-keytrade.lu. of http://www.vms-keytrade.nl. Zij biedt momenteel toegang tot de Beurs van Euronext (Brussel, Parijs, Amsterdam), Xetra (Frankfurt), de Nasdaq/Amex, NYSE en Nasdaq Europe.
Het aanbod van VMS-Keytrade.com richt zich hoofdzakelijk op :
* Real time toegang tot de belangrijkste beurzen in de wereld
* Real time uitvoering en bevestiging van orders
* Investeringen in aandelen, fondsen en warranten.
* Instrumenten voor initiatie en hulp bij het nemen van de beslissingen door gekende leveranciers van beursinformatie.

* Een vaste courtageprijs per transactie :
USD 29,95 per transactie op Nyse, Nasdaq, Amex en OTC-BB (van USD 1 tot 50.000) EUR 14,95 per transactie op Euronext (tot EUR 5.000) of EUR 24,95 (van EUR 5.001 tot 50.000) EUR 24,95 per transactie op Xetra (van EUR 1 tot 50.000) USD 29.95 per transactie (van USD 1 tot 50.000) of EUR 24.95 per transactie (van EUR 1 tot 50.000) op Easdaq. INFORMATIE VOOR REDACTEURS : Marie-Sophie van den Abeele, VMS-Keytrade.com, tel : 32 2 679 90 00, e-mail :marieso@vms-keytrade.com