Gemeente Den Haag

2001-10-30: College wil uniformering Parkeerregeling Scheveningen-Bad

Op voorstel van wethouder Bruno Bruins (Verkeer) wil het college van Burgemeester en Wethouders komen tot een parkeerregeling die eenvoudig en herkenbaar is voor parkeerders in Scheveningen Bad. Een in te stellen Klankbordgroep Uniformering Parkeerregeling Scheveningen moet zich hierover gaan buigen. Het is de bedoeling dat de nieuw te ontwikkelen parkeerregeling met ingang van juni 2002 gaat gelden. Deze moet passen binnen het gemeentelijk parkeer- en mobiliteitsbeleid.

Klankbordgroep Uniformering Parkeerregeling Scheveningen

De Klankbordgroep Uniformering Parkeerregeling Scheveningen moet een externe voorzitter krijgen en bestaan uit ambtenaren van de betrokken gemeentelijke diensten en vertegenwoordigers van bewoners uit de verschillende deelgebieden. De klankbordgroep brengt knelpunten in kaart, stelt een programma van eisen op en komt met ideeën voor een nieuw te ontwikkelen regeling.

Op basis van telonderzoek en het eindrapport van de klankbordgroep wordt een concept parkeerregeling opgesteld voor Scheveningen Bad. Planning is deze concept parkeerregeling april 2002 tijdens een informatie- en inspraakavond te presenteren aan belanghebbenden.

Aanleiding

De afgelopen 10 jaar is het betaald parkeren in Scheveningen Bad geleidelijk uitgebreid. Dit gebeurde in nauwe samenspraak met burgers, bedrijven en instellingen, met het nodige maatwerk als gevolg. Dit heeft geleid tot veel deelgebieden waarbinnen verschillende parkeerregelingen van kracht zijn. Dit staat op gespannen voet met de behoefte van parkeerders aan een duidelijke en begrijpelijke parkeerregeling. Het leidt bijvoorbeeld tot irritatie, onnodig zoekverkeer (met negatieve gevolgen voor de verkeersveiligheid en het milieu) en het maken van (onbewuste) parkeerovertredingen die gepaard gaan met sancties. Het college vindt het daarom wenselijk het huidige parkeerregime kritisch tegen het licht te houden en een parkeerregeling in te stellen die eenvoudig, begrijpelijk en herkenbaar is voor alle parkeerders in Scheveningen Bad.

De voorstellen worden 7 november besproken in de raadscommissie Verkeer, Binnenstad, Beschermde Stadsgezichten (VBBS).

30 oktober 2001

last update: 30 oktober 2001 ;pag.: 9239; auteur: 77