Sun introduceert Sun Fire V880-server

Amersfoort, 30 oktober 2001 Met de introductie van de Sun Fire V880-server geeft Sun Microsystems een krachtig vervolg aan haar campagne gericht op het verminderen van de complexiteit en kosten van datacentra. De Sun Fire V880 completeert Sun s serveraanbod met een systeem voor het gelijktijdig verwerken van verschillende workloads en applicaties. Het is het antwoord op de sterk groeiende vraag in diverse marktsegmenten naar betaalbare serversystemen.

De nieuwe server maakt gebruik van Sun's betrouwbare en schaalbare technologieën. Zo komt Sun s Enterprise servertechnologie nu ook beschikbaar voor klanten waarvoor de Enterprise systemen (nog) te zwaar zijn. De Sun Fire V880 biedt daarmee klanten een duidelijk alternatief voor de duurdere en complexere op Windows en Intel (Wintel) gebaseerde systemen.

De Sun Fire V880, een zogenaamde midframe server, werkt op de Solaris 8-besturingsomgeving. Daardoor is de gebruiker verzekerd van zowel een maximale betrouwbaarheid en beschikbaarheid, als van optimale doorgroeimogelijkheden (schaalbaarheid) in de vorm van extra processoren of zwaardere servers. De 'total cost of ownership' (TCO) van het systeem blijft hierdoor laag en de waarde van eerdere investeringen blijft gewaarborgd.

Het nieuwe systeem is leverbaar met twee tot maximaal acht UltraSPARC III-processoren en heeft inmiddels bewezen dat het gelijktijdig verschillende workloads en applicaties kan verwerken. Hierdoor is het vooral geschikt voor de consolidatie van meerdere losse systemen in één enkele, eenvoudig te beheren server. Dit resulteert in minder complexiteit en lagere beheerkosten.

De Sun Fire V880-server maakt voor het verwerken van meerdere workloads gebruik van Solaris Resource Management-software die standaard in Solaris 8 beschikbaar is. Het systeem kan voor 100 procent in gebruik zijn en nog voldoen aan de vereiste service levels van de verschillende applicaties. Het consolideren ven meerdere servers resulteert in een beter gebruik van beschikbare capaciteit in de vorm van CPU's. De consolidatiemogelijkheden zijn onder meer getest met gebruik van gecombineerde workloads van een webserver, mailserver en een dataserver.

De Sun Fire V880-server maakt deel uit van de nieuwe Sun Fire-serverlijn. Met deze midrange servers komt Sun tegemoet aan de sterk toegenomen vraag naar beschikbaarheid.

Midframes
De Sun Fire-servers worden midframes genoemd, omdat ze tegen midrange-prijzen een aantal features bieden, die tot nu toe alleen waren voorbehouden aan de veel duurdere mainframes. Deze reeks servers, de Sun Fire 3800, 4800, 4810 en 6800, en de Sun Fire V880, vormen een belangrijke aanvulling op Sun's huidige succesvolle Enterprise Servers. De nieuwe systemen bieden een zeer hoog niveau van systeembeschikbaarheid, gecombineerd met hoge applicatieprestaties, flexibiliteit en de bescherming van eerdere en toekomstige investeringen. Met de nieuwe servers biedt Sun haar klanten de mogelijkheid de wereldwijde groei van de internetinfrastructuur maximaal te benutten.

Aan de basis van de midframe-systemen staan een baanbrekende technologie en een geheel nieuw uitgebalanceerd systeemontwerp. Voorbeelden van dergelijke ontwerpinnovaties zijn de 'redundant component interconnection'-technologie, het vermogen om een systeem dynamisch te splitsen in meerdere systemen, het kopiëren van hardwarecomponenten en 'on-the-fly'-processorupgrades (ongekend voor deze systeemklasse). Kern van de systemen is de krachtige UltraSPARC III-processor, Sun's derde generatie 64-bit chip en het Solaris 8-besturingssysteem.

De Sun Fire V880-server is beschikbaar vanaf Hfl. 75.000 voor een systeem geconfigureerd met twee 750 MHz UltraSPARC III-processoren.

Sun Microsystems
Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1982, heeft Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW), consequent vastgehouden aan haar visie: The Network is the Computer. Vanuit die visie heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van de krachtige hardware, software en services die aan de basis staan van internet en intranet, LAN's en WAN's. Oplossingen waarmee klanten wereldwijd hun positie versterken, tot de macht n. Sun is aanwezig in meer dan 170 landen en op het World Wide Web: http://sun.com.

Voor meer informatie
Sun Microsystems
Guus Vossenaar
Tel.: 033 - 45 15 000
e-mail: gustaaf.vossenaar@holland.sun.com

Whizpr
Ward van Beek
Tel.: 0317 - 410 483
e-mail: sun@whizpr.nl