Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Dinsdagmiddag 30 oktober 2001
16:19 dinsdag 30 oktober 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

GEESBRUG
Autodieven na achtervolging gepakt
Maandagnacht rond kwart voor twee namen agenten de achtervolging van een onlangs in Assen gestolen bestelbus met aanhangwagen over van de Duitse politie die op dat moment achter deze bestelbus reed richting Nederland. Deze combinatie reed op de N37 in de richting van Hoogeveen, komende uit de richting Zwartemeer. Op stoptekens en zwaailichten werd niet gereageerd. Om de verdachten tot staan te brengen, werd ter hoogte van Nieuwlande een G-stop over de weg gelegd. Even later kwam de bus met lekke banden tot stilstand. Een van de inzittenden, een 28-jarige man uit Zwartemeer, kon worden aangehouden. Een tweede verdachte is nog voortvluchtig. De man uit Zwartemeer is ingesloten in verband met een nader onderzoek.

ASSEN
Inbraak en diefstal bedrijfsterrein
Maandagnacht is op het bedrijfsterrein, van een garage aan de Dr. A.F. Philipsweg, een auto ontdaan van zijn metalen velgen nadat het hek was opengeknipt. De dader heeft een ruit van de auto vernield waardoor de deur is beschadigd.

NORG
Aanrijding fietser met auto
Dinsdagochtend omstreeks half negen heeft aan de Oosteind een 57-jarige man uit Norg verwondingen opgelopen aan hoofd en handen, en een hersenschudding. De man reed op zijn fiets vanaf de stoep de voorrangsweg van het Oosteind op en zag daarbij een auto over het hoofd. Deze auto werd bestuurd door een 51-jarige vrouw uit Bakkeveen. De man is vervoerd naar het AZ Groningen.

TYNAARLO
Diefstal kratten
Maandagnacht zijn op het industrieterrein aan de Nijverheidsweg een tiental kratten cola en lege kratten bier gestolen. De 31-jarige eigenaar meldde de diefstal dinsdagochtend bij de politie.

EMMEN
Tasjesroof
Dinsdagochtend tegen elf uur is een 33-jarige vrouw uit Bulgarije in de Hoofdstraat beroofd van haar tas. Terwijl ze daar liep, werd haar tas uit haar handen getrokken door een passerende bromfietser. Het betreft een donkerrode bromscooter met daarop twee personen. De bestuurder droeg een groene of blauwe helm; de duopassagier die de tas greep, droeg een zwarte leren jas en een zwarte helm met op de zijkant een bliksemflits. In de tas zat geld en het paspoort van de vrouw.

NIEUW-DORDRECHT/ KLAZIENAVEEN
Bromfietscontrole
Dinsdagochtend tussen zeven en negen zijn op de Klazienaveensestraat in Nieuw-Dordrecht 68 bromfietsen gecontroleerd. Daarvan reden er 20 met een te hoog vermogen. Later in de ochtend zijn in Klazienaveen nog 18 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan hadden 6 een te hoog vermogen. Alle overtreders kregen een boete opgelegd. Een bestuurster kreeg een bekeuring voor het rijden zonder geldig certificaat.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe