Belgacom

30 oktober 2001

Belgacom biedt beveiligingsoplossingen voor ADSL-gebruikers

Doordat breedbandaansluitingen permanent toegang geven tot het Internet en aldus het risico op inbraak door een hacker of infectie door een virus kunnen verhogen, is het aangewezen optimale veiligheidsmaatregelen te nemen. Belgacom helpt haar klanten hierbij.

ADSL, de technologie die uiterst snelle toegang biedt tot het Internet, kent een onbetwistbaar succes in ons land. De dienst wordt gekenmerkt door snelheid en een forfaitaire prijs voor permanente toegang. Dit laatste aspect kan echter, bij onjuist gebruik, leiden tot een veiligheidsprobleem. Immers, het feit dat de deur naar het Internet continu openstaat (wat bij alle breedbandverbindingen het geval is) verhoogt het risico op virussen of hackers.

Belgacom wil haar klanten helpen bij het vergroten van de veiligheid van hun ADSL-verbinding. Alle gebruikers die een ADSL-verbinding van Belgacom gebruiken kunnen vanaf morgen via de rubriek `support' op de website van Belgacom ADSL
(http://adslscan.turboline.be/scanner_nl.html) een gratis test uitvoeren om te bekijken hoe het gesteld is met de veiligheid van hun systeem. In functie van de resultaten van de test kan de klant vervolgens maatregelen nemen.
De Belgacom Internet Security Check werd ontwikkeld door Scanit, specialist op het gebied van Internetbeveiliging.

Voor elk type pakket is beveiligingssoftware beschikbaar, gratis en/of tegen betaling. De software kan op de Belgacom website worden gedownload (www.belgacom.be/adsl). Bovendien is de `Norton Internet Security' voortaan standaard bij Belgacom ADSL Starter Plus inbegrepen.