Windows XP centraal in deelname Microsoft aan HCC Dagen 2001

Grote prijsvraag over Windows XP, georganiseerd samen met MSN en HCC

Schiphol-Rijk, 30 oktober 2001 - Microsoft neemt ook dit jaar weer deel aan de HCC Dagen (23 tot en met 25 november, in de Jaarbeurs te Utrecht). Centraal staat de introductie van Windows XP voor de thuisgebruiker. Daarnaast laat Microsoft een groot aantal nieuwe producten zien, waaronder Encarta 2002, Flight Simulator 2002, de Wireless IntelliMouse Explorer en het Office Keyboard. Speciaal ter gelegenheid van de HCC Dagen organiseert Microsoft in samenwerking met MSN en de HCC een grote prijsvraag die vanaf 3 november wordt gehouden op het Windows XP channel van MSN (www.msn.nl/windowsXP).

De stand van Microsoft (nummer 8C050 in hal 8) is dit jaar dubbel zo groot als andere jaren (200 m2). Op de stand bevindt zich een groot theater met plaats voor 120 personen. In dit theater vinden doorlopend demonstraties plaats van diverse Microsoft-producten. Daarnaast zijn er twee verkoopbalies, een speciaal voor Windows XP en een voor alle andere Microsoft-producten. Ook heeft de supportafdeling van Microsoft een helpdesk ingericht die continu door vier Microsoft-medewerkers wordt bemand om alle vragen te beantwoorden. Microsoft verspreidt op de HCC elk uur een aantal gratis eXPerience Live cd-roms, met daarop een interactieve demo van Windows XP, de Nederlandstalige versie van MSN Explorer en een tool, dat nagaat of een PC geschikt is voor een upgrade naar Windows XP. Deze cd bevat verder acht muziektracks van Nederlandse en internationale artiesten waaronder Volumia, Alcazar en Frank Boeijen, samen met uitgebreide informatie over de artiesten.

Beursaanbieding
Bijzonder is ook de exclusieve aanbieding voor lezers van Computer!Totaal en de beurscatalogus die Microsoft samen met Computer!Totaal (IDG) heeft samengesteld. In Computer!Totaal nummer 11 (uitgave van eind oktober) zit in de losse verkoopnummers (oplage 65.000 stuks) een kortingsbon. Tegen inlevering van deze bon kunnen deze lezers op de HCC Dagen Windows XP voor euro 129,00 aanschaffen, waarbij ze het Windows XP Plus Pack (ter waarde euro 59,00) gratis er bij krijgen. Ook in de beurscatalogus bij Computer!Totaal nummer 12 zit nogmaals de kortingsbon. De beurscatalogus is ook los te koop op de HCC Dagen.

Prijsvraag
Samen met MSN en HCC wordt ter gelegenheid van de introductie van Windows XP een grote prijsvraag gehouden. Vanaf 3 november gaat HCC uitzenden op de radio, elke zaterdag van 18.00 tot 20.00 uur op Radio Nationaal 1296 AM. Dan wordt de prijsvraag aangekondigd en naar de website van MSN verwezen. Maar ook op MSN zijn details over de prijsvraag te vinden. Deelnemers worden via MSN naar de website van HCCdagen.nl geleid, waar een aantal vragen wordt gesteld. Er zijn in totaal 15 prijzen te winnen: vijf hardwareprijzen en vijf softwareprijzen en een speciale prijs van vijf Windows XP-pakketten. Om voor de hardware en softwareprijzen in aanmerking te komen, hoeven de deelnemers alleen de vragen op de website goed te beantwoorden en een creatief antwoord te geven op de vraag op welke manier WindowsXP hen de optimale ervaring geeft. Om in aanmerking te komen voor het WindowsXP pakket moeten ze een detail van de HCC Dagen weten.

In het theater op de stand zullen demo's te zien zijn van de volgende producten:
· Besturingssysteem: Windows XP

· Nieuwste games: Zoo Tycoon en Flight Simulator 2002
· Hardware: Wireless IntelliMouse Explorer, Office Keyboard, Side Winder Force feedback 2
· Productiviteit: Microsoft Encarta Encyclopedie Naslagbibliotheek 2002 Winkler Prins en HomeSuite. Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.