Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 30-10-2001 Politiebericht District Kerkrade (JK-12.30 uur) Dinsdag 30 oktober 2001

Kerkrade; dealer aangehouden

Met de aanhouding van een 32-jarige man uit Kerkrade heeft het Projectteam Middelzware Criminaliteit (PMC) van het politiedistrict Kerkrade op maandag 29 oktober een einde gemaakt aan het op grote schaal dealen van harddrugs door deze verdachte.

Uit het onderzoek, dat het 7-man tellende PMC eind september startte, bleek dat de verdachte zijn drugs voornamelijk in het Heerlense afzette.
Toen hij die middag omstreeks 15.00 uur naar een woning aan de Heerlenseweg in Landgraaf reed en bij de politie het vermoeden bestond dat hij daar zijn drugs bewaarde, werd hij door het Team aangehouden. Bij hem was een 36-jarige Marokkaan die mogelijk illegaal in Nederland verblijft. Mocht zijn illegaliteit blijken dan zal hij uit Nederland verwijderd worden.

In de kleding van de 32-jarige verdachte werden enkele grammen cocaïne aangetroffen terwijl in de woning nog ruim twee kilo cocaïne/heroïne en een pistool verstopt lag.
De straatwaarde van de drugs wordt op ongeveer fl. 175.000,= geschat.

In de woning van de verdachte in Kerkrade werden nog enkele duizenden guldens in beslag genomen. Dit geld lag overigens verstopt tussen de koffiefilterzakjes!
Ook werd nog een onderzoek verricht in een woning in Brunssum. Daar werd, verstopt op zolder, nog een bedrag van ruim fl. 140.000,= aangetroffen en in beslag genomen.

Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

(Bureau Communicatie District Kerkrade; 045-400 20 06)