Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-10-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 12.30 u) Dinsdag, 30 oktober 2001

District Heerlen

Heerlen; gestolen auto teruggevonden
Een 37-jarige Heerlenaar, op weg naar zijn werk zag afgelopen maandagmorgen op de Mijnzetellaan in Heerlen zijn gestolen auto geparkeerd staan waarvan hij afgelopen zaterdag bij de politie aangifte van diefstal (in Heerlen) had gedaan. Daarop zag hij ook hoe een tweetal mannen kennelijk aanstalten maakten om in te stappen. De inmiddels gewaarschuwde politie die terplaatse kwam heeft de twee mannen (34/35) uit Kerkrade en Brunssum aangehouden. Ze werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de mogelijke betrokkenheid van beide verdachten bij de autodiefstal.

Heerlen; aangehouden
Afgelopen maandagmorgen kreeg de politie een melding dat iemand op de Schandelerboord in Heerlen in een op een parkeerplaats geparkeerde auto had ingebroken. Vermoedelijk omdat de autokraker zich door getuigen betrapt wist, liep hij er snel vandoor. De politie die meteen inde omgeving een onderzoek instelde, trof op de Limburgiastraat een 17-jarige jongeman uit Rijsbergen aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; winkeldiefstal
Personeel van een winkel in het Corio-winkelcentrum in Heerlen betrapte afgelopen maandagmorgen een 44-jarige man uit Heerlen bij diefstal van een radio/cd-speler ter waarde van bijna honderdtien gulden. De radio/cd-speler werd inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. De politie heeft de aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau. De verdachte heeft de winkeldiefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Heerlen; onder invloed
Bij controle afgelopen maandagmiddag op de Schandelerboord in Heerlen van een 50-jarige automobilist uit Hoensbroek bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. Bleek dat het rijbewijs van de verdachte wegens een eerder soortgelijk gepleegd delict medio dit jaar al eerder was ingevorderd. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Heerlen/Hoensbroek; bekeuringen
De politie heeft afgelopen maandag bij verkeerscontroles op de Passartweg in Heerlen en op de Juliana Bernhardlaan in Hoensbroek totaal 32 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen het niet dragen van de auto gordel, het niet bij zich hebben van de vereiste (voertuig-)papieren en het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders. Daarnaast heeft de politie tijdens deze verkeerscontroles twee bromfietsen inbeslaggenomen omdat zij aanwijzingen kreeg dat die mogelijk afkomstig zijn van diefstal. De politie stelt terzake nog een nader onderzoek in.

Hoensbroek; dure frisdrank
De politie heeft een 22-jarige man uit Hoensbroek in het kader van een snelrechtprocedure bekeurd met een boete van fl. 300,-. Personeel van een winkelbedrijf aan het Gebrookerplein in Hoensbroek betrapte de Hoensbroekenaar bij diefstal van een fles cassis. De verdachte heeft de winkeldiefstal bekend.