Politiebericht Friesland: Friesland 30-10-2001
Politieberichten van 30/10 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: parkeren
Met ingang van donderdag 1 november gaat de politie Midden Friesland strenger optreden tegen het parkeren in de binnenstad. De afgelopen twee weken zijn de automobilisten door het verspreiden van flyers hierover geïnformeerd. Vanaf 25 oktober is de parkeergarage Zaailand ook geopend op donderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht tot zondagochtend 06.00 uur. Het nachttarief bedraagt f2,50.

Dongjum: gestolen auto aangetroffen
De auto, die maandag tussen 02.00 en 06.00 uur werd gestolen vanaf de Van Goslingastraat is diezelfde dag omstreeks 12.00 uur teruggevonden in Sint Annaparochie op de Middelweg West. De auto is teruggegeven aan de eigenaresse. Zie ook de politieberichten van 29/10 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Akkrum: rijden zonder rijbewijs
Dinsdag omstreeks 02.10 uur werd op de Rijksweg A32 onder Akkrum een bestuurder van een personenauto bekeurd, ter zake het rijden zonder rijbewijs. De verdachte, een 37-jarige inwoner van Joure, had kort daarvoor ook reeds in Leeuwarden op de Heliconweg een bekeuring voor hetzelfde feit gekregen en hem was toen te verstaan gegeven, om niet meer te gaan rijden. Ondanks de bekeuring was de verdachte toch gaan rijden. De auto werd in beslag genomen.

Heerenveen: inbraak woning
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Ereprijs. De achterdeur werd opengebroken. Uit de woning werden een fotocamera en een mobiele telefoon weggenomen. De bewoner, een 53-jarige man, heeft aangifte gedaan.

Sneek: hennepkwekerij
Dinsdag omstreeks 07.40 uur werd in een woning in de wijk `Noorderhoek` een hennepkwekerij aangetroffen. In de woning werden ongeveer 25 planten met bijbehorende apparatuur in beslag genomen. De hennepkwekerij werd in de achterkamer van de woning aangetroffen. De beide bewoners, een man van 23 jaar en een vrouw van 18 jaar werden aangehouden. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt en daarna zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Munnekezijl: vrachtwagen in de sloot
Dinsdag omstreeks 07.30 uur reed een vrachtwagenbestuurder over de Olde Borchweg in de richting Munnekezijl. De vrachtwagen was geladen met 30 ton bieten. Uit tegenovergestelde richting naderde eveneens een (lege) bietenwagen. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Easterlittens ging hierop met zijn vrachtwagencombinatie iets de berm in. Terwijl hij in de berm stilstond, zakte de vrachtwagen weg en kwam in de sloot naast de weg terecht. De 30 ton bieten kwam eveneens in de sloot terecht. De vrachtwagenbestuurder kon ongedeerd de wagen verlaten. Een bergingsbedrijf heeft de vrachtwagen en de lading uit de sloot gehaald.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272