Ingezonden persbericht


Exponent strategische samenwerking tussen Microsoft en IBM in Nederland

IBM's NetGen-aanpak doet wonderen voor expansiedrift Ladot

Amsterdam, 30 oktober 2001 - Business solution provider Ladot heeft samen met IBM de complexe infrastructuur voltooid waarmee het geavanceerde hostingdiensten wil leveren aan het Europese midden- en kleinbedrijf. De business solution provider koos voor IBM vanwege de hechte integratie van producten, diensten en financiering die IBM met het NetGen-programma kan leveren. NetGen is het IBM-programma voor veelbelovende internet-startups. De nieuwe Ladot-infrastructuur draait op Exchange 2000/Windows 2000, die werden geïmplementeerd door IBM Global Services. Daarmee is het Ladot-project een exponent van de strategische samenwerking die IBM en Microsoft in Nederland zijn overeengekomen.

Ladot is een snelgroeiende provider van zakelijke e-services, waaronder webhosting, serverhosting, site-tools (zoals Ladot Stats, Ladot LivePerson en Ladot Instant Store) en webservices (onder meer Ladot ICT Store en Ladot SMS Manager). Op termijn wil Ladot ook ASP-diensten gaan leveren. Voor het verwezenlijken van een Europees groeiscenario maakt Ladot een strategische keuze voor Microsoft-software, vanwege de eenvoud in gebruik en de goede integratiemogelijkheden.

De grootscheepse uitbreiding van de Ladot-infrastructuur werd gerealiseerd door middel van een reeks nieuwe IBM xSeries-machines (IBM's Intel-server) met Windows 2000 en Linux als besturingssystemen. Deze servers staan opgesteld in de serverruimtes van co-locator Ebone. Daarnaast leverde en installeerde IBM via zijn unit Networking & Connectivity Services (N&CS) de netwerkcomponenten van Cisco. Bovendien voegde IBM een centrale storage-oplossing toe door het creëren van een IBM Storage Area Network, gerealiseerd door SAN-specialist eStorage uit Nieuwegein. De implementatie van dit complexe geheel stond onder supervisie van IBM Global Services, die een naadloze fine-tuning tot stand wist te brengen tussen de Windows 2000-software en de hardware van IBM en Cisco.

IBM's NetGen-aanpak bleek uitstekend aan te sluiten op de wensen van Ladot. Via het NetGen-programma voor veelbelovende internet-startups is IBM immers in staat een uitgebalanceerde mix te leveren van hardware, software, services en financiering, waarbij IBM's NetGen-organisatie als spil fungeert tussen de NetGen-klant en de wereldwijde IBM organisatie. Met name de integratie- en implementatiediensten van IBM Global Services waren een eye-opener voor Ladot. IBM ziet het Ladot-project dan ook als een exponent van de strategische samenwerking die IBM en Microsoft in Nederland zijn overeengekomen.

Martien van Rosmalen, CEO van Ladot: "Wij waren zeer onder de indruk van de kennis van IBM over Microsoft-producten, de hoge kwaliteit van de services, hardware en de centrale storage-oplossing van IBM. Wat dat betreft is IBM dé system integrator en hardwareleverancier voor ons, zeker gezien onze Europese strategie."

De samenwerking met IBM vindt plaats op basis van een aantrekkelijke leaseconstructie, die behelst dat Ladot de investering in maandelijkse termijnen kan aflossen. De nieuwe infrastructuur gaat deze maand de lucht in.

Over Ladot
Ladot is een Europese business solution provider, met onder andere kapitaalkrachtige Amerikaanse aandeelhouders, gericht op de zakelijke markt. Het biedt een integraal servicepakket aan voor professionele internetoplossingen. Recentelijk heeft Ladot gekozen voor Microsoft .NET technologie voor het aanbieden van softwarediensten en voor BBned als partner in het aanbieden van hoogwaardige internettoegang. Ladot denkt oplossingsgericht en is continu vernieuwend bezig op het gebied van internetdiensten en producten. Meer informatie is te vinden op www.ladot.com.

Over IBM
IBM Nederland NV levert een compleet scala aan computerapparatuur, programmatuur en bijbehorende diensten. IBM verkoopt computersystemen aan zowel organisaties als consumenten, van personal computers en servers tot midrange-systemen en mainframes. De software varieert van besturingsprogrammatuur tot algemene en branchegerichte oplossingen op maat. Als 's werelds grootste aanbieder op het gebied van IT-dienstverlening heeft IBM Global Services uitgebreide ervaring op het gebied van business- en IT-consultancy, business transformation, e-business, systeembeheer en strategische outsourcing.