Gemeente Voorschoten

Voorlichtingspagina week 30 Oktober- 5 november

* Welstandscommissie

* Voornemen tot verlenen van vrijstelling ex artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

* Ter inzagelegging

* Eerste wijziging Verordening leerlingenvervoer
* Geactualiseerd delegatiebesluit inzake verstrekking gehandicaptenparkeerkaarten

* Kapvergunning
Welstandscommissie
Op maandag 5 november aanstaande vergadert de Welstandscommissie. Zij beoordeelt de bij de gemeente binnengekomen bouwplannen. Deze vergadering is openbaar en vindt plaats in de B&W-kamer van het gemeentehuis.

De vergadering begint om 10.00 uur met een besloten gedeelte. Tijdens dit deel, dat tot 11.00 uur duurt, kunnen belanghebbenden mondeling toelichting geven op de te behandelen bouwplannen. Zij kunnen zich, uitsluitend na telefonische afspraak, hiervoor aanmelden via nummer (071) 5600 725. Via dit telefoonnummer kan ook informatie worden ingewonnen over de nagekomen bouwplannen. Het openbare gedeelte begint om 11.00 uur.

Bij het ter perse gaan van deze krant was nog niet bekend welke bouwplannen ter beoordeling op de agenda van de Welstandscommissie staan. Voor inlichtingen over de agenda kunt u tijdens kantooruren bellen met de heer Van der Laken van de afdeling Woningen en Bedrijven, telefoon (071) 5600 725. De agenda zal in de loop van de week worden gepubliceerd op de internetpagina van de gemeente. Het adres is www.Voorschoten.nl.
Voornemen tot verlenen van vrijstelling ex artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening
De burgemeester van Voorschoten maakt bekend dat met ingang van woensdag 31 oktober 2001 tot en met dinsdag 27 november 2001 in het gemeentehuis in het informatiecentrum, op werkdagen van 8.30 tot 12.30 en na telefonische afspraak 's-middags en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur, voor een ieder ter inzage liggen:
* Een bouwaanvraag voor het uitbreiden van de woning aan de Koperwieklaan 104

* Een bouwaanvraag voor het uitbreiden van de woning aan de Koperwieklaan 106

Met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kunnen burgemeester en wethouders voor deze plannen vrijstelling verlenen van het geldende bestemmingsplan waarna de benodigde bouwvergunning kan worden verleend.

Een ieder kan tot en met 27 november 2001 schriftelijk een zienswijze naar voren brengen over het voornemen tot het verlenen van vrijstelling. Zienswijzen kunnen worden gericht aan: Burgemeester en wethouders van Voorschoten

Postbus 393

2250 AJ Voorschoten
Ter inzagelegging
Uitwerkingsplannen Vlietplein B2a en Vlietoever C1 en C2 van het bestemmingsplan `Starrenburg, eerste partiële herziening'.

Burgemeester en wethouders van Voorschoten maken bekend dat met ingang van woensdag 31 oktober a.s., gedurende twee weken, de uitwerkingsplannen Vlietplein B2a en Vlietoever C1 en C2 van het bestemmingsplan `Starrenburg, eerste partiële herziening' ter inzage liggen. Conform artikel 17 van het bestemmingsplan `Starrenburg, eerste partiële herziening' is het gedurende deze twee weken mogelijk bedenkingen in te brengen bij het college van burgemeester en wethouders.
Beide uitwerkingsplannen omvatten gebieden die een onderdeel vormen van de nieuw te bouwen woonwijk Starrenburg II. De uitwerkingsplannen Vlietplein B2a en Vlietoever C1 en C2 bevatten voornamelijk de bestemming `woondoeleinden'. De hoofdopzet van het plangebied `Vlietoever' wordt gevormd door twee woonkaden, welke parallel aan de Vliet zijn gelegen. Tussen beide kaden ligt een smalle binnenhaven. De woningen op beiden kaden zijn georiënteerd op het zuidoosten. De binnenhaven is in principe bedoeld voor (recreatief gebruik door) aanwonenden en personen die in de buurt wonen.

Het plan voor het `Vlietplein' bestaat uit twee onderdelen: een project van zeven vrijstaande eengezinswoningen aan de Rouwkoopvaart en een appartementengebouw met horecavoorziening aan de Vliet.

In het kader van de inspraakprocedure volgens de inspraakverordening hebben de plannen reeds ter inzage gelegen van 5 september tot en met 2 oktober 2001. Naar aanleiding daarvan is één opmerking binnengekomen met betrekking tot het uitwerkingsplan `Vlietplein B2a'. Deze opmerking heeft in zoverre tot aanpassing van het uitwerkingsplan geleid dat op het voor- zijerf geen overkappingen en/of carports zijn toegestaan. Ambtshalve is voorts voorgesteld enkele wijzigingen door te voeren. Burgemeester en wethouders hebben daarop de volgende wijzigingen aangebracht:

* In artikel 3 sub g en art. 4 sub g van het uitwerkingsplan Vlietoever C1 en C2 is de maximale hoogte van de uitbouw op maximaal de hoogte van de bovenkant van de eerste bouwlaag vermeerderd met 0,2 m komen te liggen;

* Het artikel 10 in het uitwerkingsplan Vlietoever C1 en C2 dat een algemene vrijstellingsbepaling bevatte voor ondergeschikte bouwdelen, is komen te vervallen. In de plaats daarvan is bij de wijze van meten opgenomen dat ondergeschikte bouwdelen buiten beschouwing dienen te worden gelaten, mits de bouw- cq. bestemmingsgrens met niet meer dan 1 m wordt overschreden;
* In artikel 3 sub i van het uitwerkingsplan Vlietplein B2a is eveneens de maximale hoogte van een aanbouw gesteld op de hoogte van de bovenkant van de eerste bouwlaag vermeerderd met 0,2 m;
* Tevens is ook in het uitwerkingsplan Vlietplein B2a het artikel 10, inhoudende een algemene vrijstellingsbepaling voor ondergeschikte bouwdelen, komen te vervallen en is ook hier een regeling getroffen in de wijze van meten;

* Tot slot is de plankaart van het uitwerkingsplan Vlietplein B2a dusdanig aangepast dat een aantal bouwvlakken enigszins zijn verbreed.

De uitwerkingsplannen Vlietplein B2a en Vlietoever C1 en C2 liggen vanaf woensdag 31 oktober 2001 tot en met dinsdag 13 november 2001 op werkdagen tussen 8.30 een 12.30 uur en na telefonische afspraak `s middags en op donderdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur ter inzage in het informatiecentrum van het gemeentehuis aan de Leidseweg 25 in Voorschoten.

Gedurende de periode dat de plannen ter inzage liggen is het mogelijk voor iedereen om mondeling of schriftelijk zienswijzen in te brengen over het plan.
Zienswijzen kunnen worden gericht aan:
Burgemeester en Wethouders van Voorschoten
Mocht u vragen hebben dan kunt u terecht bij de balie van de afdeling Woningen en Bedrijven.

---
Eerste wijziging Verordening leerlingenvervoer

Burgemeester en wethouders van Voorschoten maken bekend dat de raad van deze gemeente op 27 september 2001 de "Verordening tot 1e wijziging van de Verordening leerlingenvervoer gemeente Voorschoten 1999" heeft vastgesteld.

De wijziging behelst enige technische aanpassingen van de verordening, betreffende:

* de omzetting van scholen voor speciaal onderwijs in leerwegondersteunend onderwijs of praktijkonderwijs;
* wijziging van het peiljaar voor de berekening van het belastbaar inkomen;

* omzetting van guldenbedragen in eurobedragen.
De verordening treedt in werking op 7 november 2001 en kan desgewenst worden ingezien in het gemeentehuis, bij de afdeling Onderwijs, Cultuur en Sport, op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur. Telefonische informatie kunt u krijgen bij mevrouw W.P.C. Hoops, telefoon (071) 5600688.
Geactualiseerd delegatiebesluit inzake verstrekking gehandicaptenparkeerkaarten
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 25 oktober 2001 heeft vastgesteld een geactualiseerd besluit inzake de delegatie aan het college van burgemeester en wethouders van de bevoegdheid tot verstrekking van gehandicaptenparkeerkaarten.

Dit aangepaste besluit is in de plaats getreden van het eerdere delegatiebesluit d.d. 2 juli 1998 en werkt terug tot en met 1 oktober 2001.

De actualisering betreft voornamelijk een aanpassing aan de gewijzigde terminologie van artikel 49 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer. Daarnaast is ook de nieuwe bevoegdheid van lid 2 van dat artikel (Het - ten behoeve van het vervoer van gehandicapten, die in de instelling verblijven - verstrekken van een gehandicaptenparkeerkaart aan instellingen als bedoeld in artikel 8 van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) onder de werking van het delegatiebesluit gebracht.

Het geactualiseerde delegatiebesluit is opgenomen in een register van de gemeentelijke delegatie-, mandaat- en aanwijzingsbesluiten en volmachten / machtigingen. Dit register kan worden ingezien in het gemeentehuis, bij de afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken, op werkdagen tussen 08.30 uur en 12.30 uur en 's middags en op donderdagavond op afspraak.
Kapvergunning
6 weken na verzending of uitreiking van een vergunning (zie bovenstaande datum) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen tegen deze vergunning bij het college van burgemeester en wethouders.

Verleende kapvergunningen;

26 oktober 2001

* voor het kappen van één esdoorn, staande in de achtertuin van het pand Krimkade 21 te Voorschoten

* voor het kappen van één berk, staande in de voortuin van het pand Nieuw Voordorpstraat 19, te Voorschoten

* voor het kappen van één kastanjeboom, staande in de achtertuin van het pand Douw v.d. Kraplaan 47 te Voorschoten
* voor het kappen van één kastanjeboom, staande in de voortuin van het pand Mulderlaan 31, te Voorschoten. Hier is een herplantplicht opgelegd.

22 oktober 2001

* voor het kappen van één kastanjeboom, staande in de patio van het pand aan de Kniplaan 3, te Voorschoten. Hier is een herplantplicht opgelegd.

* voor het kappen van één kastanjeboom, staande in de voortuin van het pand aan de Jan van Goyenplantsoen 1 te Voorschoten. Van 28 oktober tot en met 3 november wordt er gecollecteerd door het Diabetes Fonds Nederland.

* 17okt01 Daniël Jaco, z.v. S.P. Nugteren en I.M. Roodzant;
* 15okt01 Fedor Merijn, z.v. C. Boendermaker en K.C. Dekker;
* 26okt01 G.W. Paalder en R.H. Timmerman

* 12okt01 R. van Rooijen en J.M. van Leuveren;
* 26okt01 G.W. Paalder en R.H. Timmerman

* 12okt01 R. van Rooijen en J.M. van Leuveren;

* 23okt01 M.C. Pret w/v Petiet, oud 85 jaar;
* 21okt01 A. Minderhoud, oud 76 jaar;

* 19okt01 J.I.M. Vriend, oud 72 jaar;

* 18okt01 M.K.I. Liem e/v Vogelsang, oud 72 jaar;
* Wilgenlaan 6; voor het oprichten van een woning;
* - Starrenburg II strandwal; voor het oprichten van 19 woningen en 4 praktijkwoningen;

* - Starrenburg II strandwal; voor het oprichten van 3 gebouwen (bedrijfshallen);

Melding tot bouwvoornemen:

Bovenvermelde aanvragen en meldingen kunnen bij de afdeling Woningen en Bedrijven van de gemeente (kamer 036) op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur worden ingezien. Dit kan ook, na het maken van een afspraak, 's middags en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Indien een vrijstelling op grond van het bestemmingsplan noodzakelijk is, vindt een aparte publicatie plaats. Dat is de eerste gelegenheid om uw zienswijze over de aanvraag gemotiveerd en schriftelijk in te dienen. Indien een bouwvergunning is verleend vindt eveneens een publicatie plaats. Dan biedt de Algemene Wet bestuursrecht de mogelijkheid een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen.

dd 26-10-2001;

* - Schoolstraat 83; voor het plaatsen van 2 vitrines in de blinde ramen van de Tramstraat;

* - Koperwieklaan 55; voor het vergroten van de woning; Verleende sloopvergunning:

dd 25-10-2001;

* - Krimkade 4; voor het slopen van een woning;
* - Leidseweg 105; voor het slopen van een berging; Weigering bouwvergunning:

dd 25-10-2001;

* - Woelwijklaan 3; voor het vergroten van de woning; onmiddellijk stopgezet dienen te worden. Nadere inlichtingen omtrent deze procedures kunt u verkrijgen bij de heer H. Wester van de afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken van onze gemeente, (telefoon