Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 23-10-2001
Opzegging gebruik gemeentegrond Spoordonk
Op de hoek Beerseveld Sweerts de Landasstraat in Spoordonk worden vijf bouwkavels uitgegeven. Twee percelen gemeentegrond aan het Beerseveld zijn nog in gebruik gegeven. Dit gebruik wordt met ingang van 15 november beëindigd.

Woningen hoek Oude Grintweg/Kempenweg
De eigenaar van een perceel op de hoek tussen de Oude Grintweg, Kennedylaan en Kempenweg vraagt een bestemmingsplanwijziging voor de bouw van vier woningen ter plekke. Dit verzoek past binnen het ruimtelijk beleid en het Woningbouwprogramma. Het college geeft de stedebouwkundige daarom opdracht een wijzigingsplan op te stellen.

Uitspraak woning Eendenpoel
De gemeenteraad heeft een bestemmingsplan goegekeurd voor de bouw van een woning op een perceel aan de Eendenpoel. Daartegen is beroep aangetekend bij de Raad van State (RvS). De RvS verklaart het beroep ongegrond. De eigenaar kan nu een bouwvergunning aanvragen.

Subsidieverzoek Beerse Boys
VV Beerse Boys hebben 31.850 ( 14.452,90) subsidie gekregen over 2000. Het exploitatietekort is echter 11.676 ( 5.298,34) lager dan begroot. Dit bedrag moeten zij nu terugbetalen aan de gemeente, overeenkomstig de afspraken in de subsidieverordening.

Container atletiekvereniging
Atletiekvereniging Oirschot heeft een zeecontainer geplaatst nabij de atletiekbaan aan de Bloemendaal. Hiervoor kan echter geen bouwvergunning verleend worden, vanwege strijd met het bestemmingsplan en redelijke eisen van Welstand. Het college start het handhavingstraject op.

Stacaravan Doornboomstraat
Een stacaravan aan de Doornboomstraat in Middelbeers wordt illegaal bewoond. Betrokkene wordt aangeschreven dat gebruik van de stacaravan slechts wordt toegestaan totdat een aanleunwoning wordt betrokken.

Benoeming leden hoofdstembureau
Voor 2002 t/m 2005 worden als leden van het hoofdstembureau benoemd: Mr. G.G.I.M. Speetjens (voorzitter), J.P.C.M. Vriens (plaatsvervangend voorzitter), H. Struijs, L.P.A.M. Bogers-Maas en A:J.G.M. van den Meijdenberg. Als plaatsvervangende leden worden benoemd: M.M.J.C.G. Hultermans, J.J.M Vogels en H.W.F.M. Liebregts. 23-10-2001 (nieuw)
17-10-2001