Gemeente Hoogeveen

31 oktober 2001
Inhoud


* Gemeente betrekt burgers bij maken Nota Wonen *
* Commissie vergadert *

* Geen spreekuren *

* Oud papier *

* Weg- en waterbouw vrijdag dicht *

* Sponsoractie zwemvierdaagse in De Dolfijn groot succes *
* Excursies over 'filosofie achter wijk Erflanden' *
* Start Nota Wonen *

* Intrekking milieuvergunningen Pesse en Stuifzand *
* Vergunning Pinksterfeest Schoonhoven *

* Bouwmeldingen, sloop- en bouwaanvragen *
* Bouw- en sloopvergunningen *

* Bouwplan dubbele woning aan 1e Zandwijkje *
* Plan bouw garage Hollandscheveld Opgaande *
* Bouwplannen Haverkamp en Zuideropgaande * Gemeente betrekt burgers bij maken Nota Wonen

Onder het motto 'Goed wonen? Zeg het maar!' begint de gemeente Hoogeveen volgende week woensdag 7 november met de ontwikkeling van nieuw woonbeleid. U kunt volop meepraten. Die datum is er een startavond in het gemeentehuis, waarbij iedereen welkom is.

Het is voor het eerst dat bij de samenstelling van een dergelijke nota de inwoners zo sterk en in een zo vroeg stadium worden betrokken. Een aantal organisaties is rechtstreeks uitgenodigd, maar de bijeenkomst is zeker ook bedoeld voor u als individuele burger, die over het toekomstige woonbeleid zijn of haar zegje wil doen.

Accent op woonkwaliteit

Het rijk en de provincie geven een globaal kader aan waarbinnen de gemeente nieuw woonbeleid moet ontwikkelen. Huurders en kopers moeten meer zeggenschap krijgen over hun woning. Er moeten kansen zijn voor mensen in een kwetsbare positie, bijvoorbeeld minima, ouderen en gehandicapten. En er is behoefte aan wonen en zorg op maat. Daarnaast moeten er voldoende, betaalbare en kwalitatief goede woningen zijn voor iedereen. Vooral starters en jongeren hebben daar behoefte aan.

Startavond 7 november

Organisaties en individuele inwoners van Hoogeveen kunnen over deze zaken meepraten. Na de startavond van 7 november worden werkgroepen gevormd, die met bepaalde thema's aan de slag gaan. De groepen komen enkele keren bijeen. De resultaten uit die bijeenkomsten tellen mee voor een concept-nota Wonen.

Als u de bijeenkomst wilt bijwonen kunt u de bon onderaan de pagina invullen en opsturen. Faxen kan ook (tel. 291373) of u kunt zich aanmelden via www.hoogeveen.nl/goedwonen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dick Doornbos, projectleiding Nota Wonen (tel. 291735).

Vragenlijsten

U kunt ook deelnemen via vragenlijsten die op drie momenten bij buurtbeheer en in het voorlichtingscentrum in het raadhuis klaarliggen. Vanaf donderdag 8 november kunt u het eerste formulier invullen. U vindt de vragenlijsten ook op de gemeentelijke website www.hoogeveen.nl/goedwonen

Digitaal spreekuur

Ook kunt u meedoen aan een digitaal spreekuur over 'Goed wonen? Zeg het maar!. Dit is donderdag 8 november van 18.15 tot 19.15 uur via www.hoogeveen.nl. De projectleiding reageert dan op uw opmerkingen en vragen.

Commissie vergadert

De commissie Ruimtelijke Ordening, Milieu en Cultuur en Recreatie en Toerisme vergadert

volgende week donderdag 8 november in Commissiekamer I in het gemeentehuis in Hoogeveen. De vergadering, die openbaar is, begint om 19.30 uur. Op de agenda staat onder meer:

* Inspraaknota ontwerp-bestemmingsplan Nieuwlande, uitbreiding Boerdijk

* Regionalisering VVV's

Spreekrecht
begin van de vergadering de voorzitter melden. Nadat de commissie één keer over het agendapunt heeft gesproken, kunt u nog een korte nadere informatieve toelichting geven.

Inzage in stukken
Geen spreekuren
De spreekuren van alle leden van het college van burgemeester en wethouders komen maandag 5 november te vervallen. Oud papier
De Prof. Titus Brandsmaschool zamelt vanaf vandaag woensdag 31 oktober tot en met vrijdag 2 november oud papier in. De containers staan achter de school op het Blankensplein. Vrijdag kunt u er met uw oud papier tot 12.00 uur terecht.

Basisschool De Morgenster houdt morgen, donderdag 1 november een inzamelingsactie. Vrijwilligers gaan vanaf 18.00 langs de deuren. U wordt verzocht het oud papier gebundeld of in dozen aan de straat te zetten. De ophalers nemen geen papier in plastic zakken of kratten mee. Op de plaatsen waar de vuilnisauto ook niet komt, kunt u het papier klaarzetten op de plek waar u normaal uw huisvuil aanbiedt.

Basisschool De Regenboog haalt zaterdag 3 november in Noordscheschut oud papier op tussen 9.00 uur en 12.00 uur.

Vrijwilligers gaan deze week met collectebussen langs de deuren voor het Diabetes Fonds Nederland.
Weg- en waterbouw vrijdag dicht
De meeste werkeenheden van de afdeling weg- en waterbouwkunde van de gemeente zijn vrijdag 2 november niet bereikbaar. De afdeling maakt dan haar jaarlijkse reis. De werkeenheid onderhoud blijft 'thuis' en is dus wel bereikbaar.
Vanaf maandag 5 november begint de gemeente Hoogeveen met het aanpassen van het kruispunt Hoogeveenseweg/Kerkweg/Molenhoek bij Pesse. De kruising wordt verkeersveiliger gemaakt. Het verkeer kan door, maar er is wel enige hinder. Het karwei duurt - afhankelijk van het weer - ongeveer een week.

Sponsoractie zwemvierdaagse in De Dolfijn groot succes

De zwemvierdaagse, die vorige week in het gemeentelijke zwembad De Dolfijn in Hoogeveen is gehouden, is een groot succes geworden. Het onderdeel 'sposnsorzwemmen' heeft voor het Ronald McDonald Kinderfonds 5.778,30 (¤ 2.622,08) opgeleverd.

Aan de zwemvierdaagse deden ruim 200 sportievelingen mee, van wie bijna 70 zich hadden laten sponsoren door ouders, opa's en oma's buren en vrienden. Ze zwomen dagelijk 250 of 500 meter voor het goede doel. Eén zwemstertje stak met kop en schouders boven de rest uit. Een beetje geholpen door haar broer Wout, zwom zij 1003,70 (¤ 455,46) bij elkaar.

'Thuis'

Al dat geld gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit fonds heeft onderkomens bij ziekenhuizen die een 'thuis' bieden aan ouders en familieleden van ernstig zieke kinderen. Het bespaart een zware rit dagelijks op en neer naar huis of een stretcher in het ziekenhuis. In het Ronald McDonald Huis kunnen ze koken, eten, slapen en tv kijken, net als thuis. Broertjes en zusjes kunnen mee, zodat er ondanks alles toch nog een gezinsleven is. Zeven dagen per week staan vrijwilligers klaar om ouders op te vangen en om het huis schoon te houden.

Het sponsorzwemmen was een onderdeel van de zwemvierdaagse. De zwemmers konden de hele dag meedoen aan allerlei activiteiten, zoals flippoduiken, aqua-dansen en plankspringen. Van die activiteiten is veel gebruik gemaakt. De medewerkers van De Dolfijn bedanken iedereen die van de zwermvierdaagse een geslaagd evenement hebben gemaakt.

Openingstijden

De openingstijden van De Dolfijn zijn:

* maandag tot en met woensdag van 07.00 tot 22.00 uur.
* donderdag van 7.00 tot 18.30 uur

* vrijdag van 07.00 tot 16.00 uur

* zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur

* zondag van 9.00 tot 15.30 uur.

Excursies over 'filosofie achter wijk Erflanden'

Erflanden staat zaterdag 10 november in de schijnwerpers. Die dag kan iedere belangstellende mee met een gratis busexcursie door Hoogeveens nieuwste woonwijk. U kunt kiezen uit vier starttijden: om 11.00, 12.00, 14.00 en 15.00 uur. In -en uitstappunt is bij hotel Tulip Inn aan de Matthijssenstraat. Daar is die dag een Nieuwbouwdag Erflanden.

Onderwerp van de excursie is 'De filosofie achter Erflanden'. Hans Hoofs, projectleider Erflanden en stedebouwkundige bij de gemeente Hoogeveen, zal de achtergronden van de wijk uitleggen.

In zijn verhaal zal Hoofs ingaan op het openbaar gebied in Erflanden. Waarom is gekozen voor een geluidswal en niet een doorzichtig scherm? Komen er ook wijkvoorzieningen? Zijn er ontmoetingsplekken voor de jeugd? Waar komen de speeltuintjes? Wanneer zijn de bruggen klaar?

Woningbouw

Over de woningbouw krijgen de excursiedeelnemers een uitgebreide toelichting. Is er ook ruimte voor goedkopere huurwoningen? Biedt de gemeente voldoende particuliere kavels? Waarom zien we zo'n lange 'woonmuur' in tuinstad? Hoeveel appartementengebouwen komen er en wanneer?

Verder komen de duurzaamheids- en milieuaspecten van de wijk aan de orde. De waterpartijen hebben hiermee te maken, maar ook de speciale duurzaam-bouwenmaatregelen.

De excursies staan in het kader van een 'Nieuwbouwdag Erflanden' in hotel Tulip Inn die zaterdag. Tussen 10.30 en 15.30 uur presenteren de betreffende makelaars en de gemeente het laatste nieuws over de wijk. U kunt er terecht voor de woontypes die (binnenkort) in de verkoop zijn en voor het laatste nieuws over openbaar groen en de verdere inrichting.

Maquette

Bezoekers van de Nieuwbouwdag kunnen een gloednieuwe maquette van de wijk bewonderen. Deze geeft een goed totaalbeeld van Erflanden. De maquette, na 10 november te zien in het voorlichtingscentrum van het raadhuis, zal regelmatig geactualiseerd worden.

Start Nota Wonen

De startbijeenkomst voor de Nota Wonen, onder het motto 'Goed wonen? Zeg het maar!' wordt gehouden op:

* Woensdag 7 november

* Aanvang 19.30 uur

* Raadhuis Hoogeveen

* Raadhuisplein 1

Als u de bijeenkomst wilt bijwonen kunt u zich aanmelden via www.hoogeveen.nl/goedwonen.
Intrekking milieuvergunningen Pesse en Stuifzand
Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 3:31 jo. 3:19, tweede lid, onder b van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij naar aanleiding van de verzoek van:

* De heer A. Beijering overgaan tot gedeeltelijke intrekking van de door de voormalige gemeente Ruinen op 14 maart 1991 verleende milieuvergunning voor het oprichten en in werking hebben van een akkerbouw- annex pluimveehouderijbedrijf, gelegen aan de Pesserveldweg 12 te Pesse en naar aanleiding van het verzoek van:
* De heer L. Schaap overgaan tot intrekking van de door de voormalige gemeente Ruinen op 19 juni 1991 en op 7 januari 1997 verleende milieuvergunningen voor een vleesvarkens- annex rundveehouderij, gelegen aan de Boerveldweg 9 te Stuifzand.

De reden van de verzoeken zijn gelegen in het feit dat:
* De heer A. Beijering ammoniakrechten heeft verkocht aan maatschap Steenbergen-Jansen, Molenhoek 11 te Pesse. De ammoniakrechten worden door maatschap Steenbergen-Jansen gebruikt om een uitbreiding van de inrichting Molenhoek 11 te Pesse te kunnen realiseren.

* De heer L. Schaap ammoniakrechten heeft verkocht aan de heer J. Steenbergen, Fluitenbergseweg 82 te Fluitenberg. De ammoniakrechten worden door de heer Steenbergen gebruikt om een uitbreiding van de inrichting Fluitenbergseweg 82 te kunnen realiseren.

Na toetsing van de verzoeken is ons niet gebleken dat zich bij inwilliging hiervan feiten en/of omstandigheden voordoen waartegen het belang van de bescherming van het milieu zich verzet.

De ontwerp-besluiten en andere op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen vanaf

1 november 2001 tot en met 15 november 2001
op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis). Indien gewenst kunt u een mondelinge toelichting op de stukken krijgen. Op verzoek kunt u de stukken op dinsdagen ook buiten kantooruren inzien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer, Raadhuisplein).

Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens de kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen onze besluiten op de verzoeken.

Gemotiveerde bedenkingen tegen de ontwerp-besluiten kunnen schriftelijk door een ieder tot en met 15 november 2001 bij ons worden ingediend. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons worden ingediend.

Tot slot vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de vorenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerp-besluiten, naar aanleiding van onze besluiten te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.

Vergunning Pinksterfeest Schoonhoven

Burgemeester & Wethouders hebben op 24 oktober 2001 een vergunning verleend aan Interkerkelijk Pinksterfeest Drenthe voor het houden van het Pinksterfeest. Het feest wordt gehouden van 17 tot en met 20 mei 2002 op het recreatieterrein Schoonhoven. Nadere informatie hier over is te krijgen bij de afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken (tel. 291243).

Bouwmeldingen, sloop- en bouwaanvragen

Bouwaanvragen:

* Steenbergen J., bouwen van een ligboxenstal, Fluitenbergseweg 82
* Benjamins J.H., uitbreiden van een woning, Coevorderstraatweg 113
* Eijk van W.P., uitbreiden van een woning, van Leeuwenhoekstraat 120

* Zwaag van der P., verbouwen en uitbreiden van een garage/berging, Bossemaat 21

* Lansink R., bouwen van een kap op een garage, De Merel 4
* Intergamma B.V., verbouwen van een winkelpand, Groenewegenstraat
* Schippers, G., verbouwen en uitbreiden van een woonboerderij, Hendrikus Zomerweg 11

* Vosseberg L., herbouwen van een horeca-/winkelpand, Grote Kerkstraat 24

Bouwmeldingen:

* Brands G., plaatsen van een kas, Schoklandstraat 48
* Reinders R.B., bouwen van een tuinhuisje, Gruythuysenlaan 9
* Torenbeek P., bouwen van een tuinhuisje, Einsteinlaan 15
* Molenaar R.L., bouwen van een tuinhuisje, De Westmaden 17
Sloopaanvraag:

* Stichting Woonconcept, slopen van kozijnen, De Reiger 104 t/m 270
Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling

Bouw- en Woningtoezicht, Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis).

Bouw- en sloopvergunningen

Verleende bouwvergunningen

* B.J. Ronhaar, voor het uitbreiden van de Joh. Poststraat 18 te Nieuwlande;

* P.H. ten Kate, voor het verbouwen en uitbreiden van een woning Otto Zomerweg 49 te Hollandscheveld;

* Gemeente Hoogeveen (OSW/Bouwkunde), voor het verplaatsen van een noodlokaal aan De Tilber 9 te Hoogeveen;

* J.G.Trampe, voor het bouwen van een luifel bij de woning Trambaan 3 te Nieuweroord;

* G.O.S. Guichelaar, voor het uitbreiden van de woning aan de Joh. Poststraat 55 te Nieuwlande;

* J.C. Slaa, voor het bouwen van een kap op een garagebij de woning Grootslag 22 te Pesse;

* L.M.de Groot, voor het bouwen van een garage bij de woning Da Costastraat 14 te Hoogeveen;

* J.J.Oosterhof, voor het uitbreiden van de woning Watermunt 4 te Hoogeveen;

* H.Hoorn, voor het uitbreiden van de woning De Boeier 7 te Hoogeveen;

* W. Kreulen, voor het uitbreiden van de woning De Punter 53 te Hoogeveen;

* A. Lubberts, voor het bouwen van een carportbij de woning Van der Sluisweg 27 te Noordscheschut;

* J.H.Benjamins, voor het uitbreiden van de woning Sellerstraat 16 te Hollandscheveld;

* K. Loopers, voor het uitbreiden de woning Blankenslaan-Oost 23 te Hoogeveen;

* Bouwbedrijf Fieko, voor het bouwen van een hobbyruimte en een berging bij de woning Kleine Beer 27 te Hoogeveen;
* I. Koster, voor het bouwen van een erker bij de woning Het Roefje 30 te Hoogeveen;

* K.A.A. Hooijer, voor het uitbreiden van de woning Bloklandweg 17 te Noordscheschut;

* Tabaksspeciaalzaak 't Rokertje, voor het uitbreiden van de woning Jacob Marisstraat 6 te Hoogeveen.

Verleende sloopvergunningen.

* Vereniging voor Prot. Chr. Onderwijs, voor het slopen van een puiconstructie van het pand Korhoenstraat 3 te Hoogeveen;
* H. Mulder, voor het slopen van een schuur op het perceel Hoofdweg 4 te Hoogeveen.

Nadere informatie over de verleende bouwvergunningen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Tegen deze verleende bouwvergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.

Bouwplan dubbele woning aan 1e Zandwijkje

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan Hollandscheveld-Oost vrijstelling te verlenen aan het volgende bouwplan:

* W en G Investments V.O.F., vor het bouwen van een dubbele woning op het perceel 1e Zandwijkje te Hollandscheveld.

Het bouwplan ligt met ingang van 1 november 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk uw bedenkingen naar voren brengen tegen het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.
Plan bouw garage Hollandscheveld Opgaande
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Plan in Hoofdzaak ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:

* H.J. Strijker, voor het bouwen van een garage bij de woning Hollandscheveldsche Opgaande 40 te Hollandscheveld.

De bouwaanvraag ligt met ingang van 1 november 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken. Bouwplannen Haverkamp en Zuideropgaande
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het bestemmingsplannen Steenbergerweiden Noord en Landelijke Gebied ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:

* H. Slender, voor het plaatsen van een carport bij de woning Haverkamp 16 te Hoogeveen;

* P. Bruins Slot, voor het plaatsen van een kas bij de woning Zuideropgaande 37b te Hollandscheveld.

De bouwaanvragen liggen met ingang van 1 november 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvragen bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Kapvergunningen

De gemeente Hoogeveen heeft kapvergunningen verstrekt aan:
* H. Bakker, Alteveer 121ª, Hoogeveen voor 2 eiken.
* De directeur van de sector MOW, voor 183 op verschillende plaatsen staande bomen. Informatie over de te kappen bomen is te vinden in de wijkkantoren.

Gemotiveerde bezwaren kunnen binnen 6 weken na deze publicatie worden ingediend
bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen.