Ingezonden persbericht


Equant en China Netcom werken samen
voor multinationale ondernemingen in China

Atlanta en Beijing, 31 oktober 2001 Twee grote ondernemingen in de telecommunicatie, Equant en China Netcom Corporation (CNC) hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met als doel Virtual Private Network (VPN) diensten te leveren aan multinationale ondernemingen in China.

Deze overeenkomst toont de langetermijn-betrokkenheid van Equant aan bij de Chinese markt en onderstreept bovendien de inspanningen die Equant zich getroost voor het bieden van hoogwaardige ondersteuning aan internationaal opererende ondernemingen, waar ter wereld zij ook actief mogen zijn. Deze betrokkenheid van Equant sluit perfect aan op het streven van CNC naar dienstverlening met toegevoegde waarde op het hoogste wereldniveau aan multinationale bedrijven in China. Equant ontwikkelt zich tot een van de belangrijkste spelers op de telecommunicatiemarkt in China, dat nu op het punt staat toe te treden tot de Wereld Handelsorganisatie. CNC zal de VPN-diensten samen met Equant aanbieden aan ondernemingen die vestigingen of partners in China hebben. CNC en Equant zullen dit nieuwe aanbod tijdens een wereldwijde roadshow in maart 2002 onder de aandacht brengen.

Equant zal apparatuur en operationele processen in China implementeren met of aanpassen aan wereldstandaards. Hierdoor kan wereldwijd een ongeëvenaarde kwaliteit van begin tot eind gewaarborgd worden. CNC en Equant hebben al gezamenlijke projectteams gevormd voor het beheren van het project. Bij voltooiing ervan zal China met locaties in meer dan 220 landen en regio's VPN-diensten kunnen onderhouden. Dit zal in belangrijke mate kunnen bijdragen aan de vooruitgang van de Chinese en de wereld-economie. Tot de te leveren VPN-services zullen behoren: Frame Relay, ATM en X.25. In de eerste fase van het project zal CNC 26 Chinese steden op het gezamenlijk op te zetten netwerk aansluiten. Nog dit jaar zal de verbinding met de steden Beijing, Guangzhou, Shanghai, Shenzhen en Xiamen operationeel worden. De andere steden zullen daarna spoedig volgen; daarbij behoren ook de steden waar buitenlandse investeerders belangrijke belangen hebben verworven: Tianjin, Dalian, Shenyang, Qingdao, Suzhou, Hangzhou, Nanjing en Fuzhou. Equant en CNC verwachten grote handelsvoordelen van de in gebruikname van internationale virtuele privé-netwerken.

Equant
In Equant zijn de kennis en middelen van het vroegere Equant en het vroegere Global One samengevoegd. De onderneming wordt wereldwijd beschouwd als het toonaangevende bedrijf op het gebied van IP- en data-services voor multinationale ondernemingen, waarvoor het o.a. integratie- en middel- en grootschalige beheerdiensten levert. Het naadloze Equant-datanetwerk is het grootste in zijn soort en bereikt alle belangrijke zakencentra in 220 landen en regio's. Daarbij kan Equant bouwen op 50 jaar ervaring in datacommunicatie. De dienstverlening op locatie strekt zich uit tot ongeveer 3700 grote ondernemingen (waaronder tweederde van de 100 grootste bedrijven ter wereld). Equant maakt deel uit van de France Telecom Group en heeft het meest uitgebreide en beproefde aanbod van beheerde datanetwerkdiensten. De gezamenlijke pro forma-omzet van Equant en Global One bedroeg in 2000 $2,76 miljard. Meer informatie over het bedrijf en nieuws is te vinden op de website: www.equant.com.

China Netcom Corporation
China Netcom Corporation is gesticht in augustus 1999 door de Chinese Academie van Wetenschappen, het Staatsorgaan voor Radio, Film en Televisie, het Ministerie van Spoorwegen en het Stadsbestuur van Shanghai. De onderneming levert een breed programma diensten en oplossingen voor de behoeften aan breedbandcommunicatie bij bedrijven en consumenten. CNC heeft diverse telecommunicatie-vergunningen, waaronder die voor buitenlands verkeer vanuit China en de EFTNS-licentie in Hong Kong. Op dit moment heeft China Netcom de eerste fase van de aanleg van CNCNet voltooid, een nationaal hoofdnetwerk van 12000 km glasvezelkabel met een huidige capaciteit van 40Gbit/s. Daarbij past de onderneming op grote schaal IP-technologie over DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) toe. Communicatie met de snelheid van het licht. Meer informatie over CNC is te vinden op www.cnc.net.cn.

Voorbehoud
Uitlatingen in dit bericht met een toekomstgericht karakter zijn onder normaal voorbehoud van onverwachte gebeurtenissen of onvoorziene ontwikkelingen.

Nadere informatie:
Equant
Erwin Veenhuyzen, marketing manager
Heathrowstraat 10
1043 CH Amsterdam
tel: (020) 606 92 19

Lubbers & De Jong B.V.
Bert Lubbers (bert@l-dj.nl)
tel: (020) 421 05 65