Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Wijzigingen Basisregistratie Percelen doorgeven

30 oktober 2001 - Sinds 26 oktober jongstleden is de mutatieplicht voor de Basisregistratie Percelen van kracht. Dit betekent dat wijzigingen die ontstaan zijn in het grondgebruik na een opgave voor Basisregistratie Percelen, binnen 30 dagen gemeld moeten worden. Grondgebruikers kunnen daarvoor een mutatieformulier aanvragen via www.mestloket.nl of bij het Mestloket (0800 - 22 333 22). Daar is ook nadere informatie verkrijgbaar. Het mutatieformulier is toegesneden op de bedrijfssituatie van de betreffende ondernemer. Een bedrijfskaart wordt meegezonden. Al eerder aangevraagde formulieren worden binnenkort verzonden.

Wijzigingen die doorgegeven moeten worden

Wijzigingen in de gebruiker of gebruikstitel moeten altijd doorgegeven worden. Wijzigingen in de gewascategorie (grasland, bouwland, braakland, maïsland en natuurterrein) of wijzigingen in de oppervlakte van een gewasperceel moeten doorgegeven worden wanneer:
* de mestplaatsingsruimte kleiner wordt dan noodzakelijk is voor het aantal gehouden dieren;
* de mestaanvoerruimte kleiner wordt dan de afnameverplichting die is aangegaan op basis van een of meerdere mestafzetovereenkomsten.