Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 30 oktober 2001

Aangifte Noordwijk (D1) Maandagmiddag 29 oktober werd de politie om assistentie gevraagd bij een verkeersruzie op de Beeklaan. Rond 17:15 uur wilde een 21-jarige man een parkeerplek vrijhouden voor zijn vader. Hierover ontstond ruzie met een vrouw die met de auto toch het parkeervak bezette. De ruzie liep erop uit dat de 21-jarige man uit Hilversum de 47-jarige vrouw uit Noordwijk een trap gaf om haar van zich af te houden. De vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De politie zal proces-verbaal opmaken en dat naar de officier van justitie sturen.

Ongeval Leiden (D4)
Een 17-jarige snorfietser uit Den Haag is maandagmiddag met nekletsel naar het LUMC vervoerd. Hij had een frontale aanrijding gehad met een 52-jarige automobilist uit Leiden. Beide reden elkaar tegemoet op de parallelrijbaan van de Lammenschans weg tussen de Bloemistenlaan en de Zoeterwoudsesingel. De snorfietser had het voor hem geldende éénrichtingsverkeerbord over het hoofd gezien.

Controle bestrijdingsmiddelen Nieuwkoop (D5)
Een 51-jarige man uit Nieuwkoop heeft maandag 29 oktober een proces-verbaal gekregen voor de bestrijdingsmiddelenwet. Het bedrijf van de man aan de Nieuwveenseweg werd gecontroleerd door agenten en de Algemene Inspectie Dienst. Bij de controle bleek dat de man vijf bestrijdingsmiddelen buiten de daarvoor bestemde bestrijdingsmiddelenkast opgeborgen had.

Aanrijding met letsel Alphen aan den Rijn (D5) Maandag 29 oktober vond omstreeks 16.45 uur een aanrijding plaats op de
A. Van Leeuwenhoekweg. Een 60-jarige fietsster uit Alphen aan den Rijn reed over het fietspad in de richting van de Boerhavenweg. Een 17-jarige fietser uit Woubrugge reed met twee vrienden in dezelfde richting. Bij het passeren van de Alphense raakte de jongen uit Woubrugge haar fiets. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met hoofdletsel overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp.

Vuurwerk afsteken Alphen aan den Rijn (D5) Drie Alphense jongens zijn maandag 29 oktober aangehouden omdat ze vuurwerk afstaken. Het drietal, 12, 13 en 14 jaar oud, werd door agenten op de Troubadourweg aangehouden. Ze zijn voor een alternatieve straf doorverwezen naar bureau Halt. Bij het afleveren van een van de jongens overhandigde diens moeder een zak vol vuurwerk, overgehouden van vorig jaar.

Onder invloed zonder rijbewijs Alphen aan den Rijn (D5) Een 57-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn is dinsdag 30 oktober omstreeks 02.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gecontroleerd toen hij op de Stoelmatter reed. De man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 340. Verder bleek dat het rijbewijs van de man na eerder alcoholgebruik ongeldig was verklaard. Hierop is de auto inbeslaggenomen. In de auto werd het rijbewijs aangetroffen die de man al eerder in had moeten leveren. De man zit nog vast en wordt in de loop van de morgen verhoord.

Diefstal uit woningen Boskoop (D6) In een woning aan de Valkenhorst werd vermoedelijk op maandag 29 oktober tussen 08.00 uur en 16.00 uur ingebroken. De inbrekers) wist(en) binnen te komen door een onderruit van de voordeur in te slaan. Vervolgens werd de woning doorzocht. Weggenomen werd onder andere een stereoinstallatie, DVD-apparatuur, een videocamera, fototoestellen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Uit een woning aan de Gentiaan werden bankpasjes, autosleutels, een rijbewijs en een mobiele telefoon weggenomen. Inbrekers kwamen de woning binnen door gaatjes te boren in de achterdeur.

Ongeval Gouda (D7)
Een 65-jarige automobilist uit Moordrecht heeft maandagochtend rond 09.00 uur onbekend letsel opgelopen bij en ongeval op de Nieuwe Gouwe O.Z. Hij wilde zijn auto keren op het stuk tussen de Hanzeweg en de Coenecoopbrug om terug te rijden in de richting van Gouda. Hierbij liet hij een 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bodegraven die hem vanuit Gouda tegemoet kwam, niet voorgaan. Een aanrijding volgde. De Moordrechter werd naar het Groenehartziekenhuis overgebracht.

Ruzie Gouda (D7)
Een 16-jarige en een 17-jarige Gouwenaar zijn maandagmiddag 29 oktober aangehouden na een conflict op de Lange Groenendaal. Een 55-jarige automobilist wilde door de Lange Groenendaal rijden en kwam hierbij de twee jonge Gouwenaren tegen. Deze zouden niet snel genoeg de weg vrijgemaakt hebben. De automobilist wilde vervolgens verhaal halen en is uit de auto gestapt. Hierbij is een handgemeen ontstaan. De 55-jarige heeft hierbij een pijnlijk been, een gescheurd vingertopje en een gezwollen jukbeen opgelopen. De 16-jarige liep een blauw oog op die hem door een omstander gegeven zou zijn.

(Brom)fiets verlicht! Krimpenerwaard (D8) In het kader van de verkeersveiligheid gaat de politie in de Krimpenerwaard de komende weken regelmatig bromfietsers en fietsers controleren op het voeren van de (brom)fietsverlichting. Daarnaast vindt er op het Schoonhovense college, bij de brugklassers, een fietscontrole plaats. Deze controle wordt uitgevoerd in het kader van de lessen techniek waarin de leerlingen wordt geleerd hoe zijn hun fiets, waaronder de verlichting, moeten onderhouden.