Provincie Zuid-Holland

30-10-2001

provincie geeft 3 ton subsidie voor bodemsanering

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben in het kader van de Stimuleringsregeling Bodemsanering de volgende twee subsidieaanvragen goedgekeurd: Parklaan 4 in Boskoop en Oranjerie in Leiden. In totaal wordt drie ton subsidie voor deze 2 projecten verstrekt.

Een project komt in aanmerking voor subsidie als het milieu en de maatschappij door het plan aanzienlijk verbetert. Bijvoorbeeld het bouwen van woningen, de realisatie van een natuurontwikkelingsproject of de vernieuwing van een bedrijventerrein. Daarnaast zijn voor de toekenning de volgende zaken van belang: de hoogte van de bijdrage door initiatiefnemers, de technische kwaliteit en de financiële haalbaarheid van het projectvoorstel.

Bedrijven, overheden, organisaties en particulieren kunnen drie keer per jaar een subsidieaanvraag indienen; van 1 januari tot en met 30 april, van 1 mei tot en met 31 augustus en van 1 september tot en met 31 december.

Voor de periode van 1 januari tot en met 30 april 2001 heeft de provincie Zuid-Holland in het kader van de Stimuleringsregeling Bodemsanering de volgende subsidieaanvragen goedgekeurd:

Aanvrager

Project

Subsidie

Hoste Milieutechniek BV namens Firma J & W Verweij projecten BV te Boskoop

Sanering: Parklaan 4 in Boskoop

Realisatie van een uitgaans-gelegenheid, kleinschalige, bedrijvigheid en enkele woningen

Op een voormalig bedrijfsterrein

220.371,00 ¤100.000,00

Milieudienst West Holland namens de gemeente Leiden

Sanering: Oranjerie aan de Maredijk/ Aloëlaan in Leiden

Realisatie van een duurzaam woningbouwproject deels op een braakliggend terrein, een tuin en een kinderboerderij.

80.000,00

¤36.303,00

Aanvragen voor de derde en laatste subsidieronde kunnen dit jaar tot 31 december worden aangevraagd. Het beschikbare subsidiebedrag voor deze termijn is 800.000,00 (¤363.000,00).