Gemeente Doetinchem

Online Energie Advies van NUON
"Kijk eens met nieuwe ogen in de meterkast!"

Een jaar geleden ontving u van NUON de JaarMeterkaart in de bus. Hierop kon u een jaar lang wekelijks uw energie- en waterverbruik bijhouden. U kon opzoeken wat uw streefverbruik was per week en zo nagaan of u energie bespaarde of niet.

Uw meterkaart zal nu bijna vol zijn, maar u hoeft niet te stoppen met het bijhouden van de meterstanden! NUON verstuurt geen meterkaart meer huis aan huis, maar u kunt de meterkaart, die nu het energieverbruiksschema heet, opvragen. Ook via de zeer uitgebreide Internetsite die NUON heeft opgezet, kunt u uw meterstanden bijhouden en tips lezen over energiebesparing.

Online Energie Advies via www.nuon.nl

NUON heeft de internetsite over het registreren van uw meterstanden vernieuwd. De vernieuwde pagina rond de actie Online Energie Advies is vanaf de laatste week van oktober actief. Via deze site kunt u het nieuwe Energieverbruiksschema invullen. De computer kan zelfs besparingstips van NUON voor u doorrekenen en een Besparingsplan opstellen. Ook kunt u een abonnement nemen op een gratis nieuwsbrief vol nieuws, tips en aanbiedingen.

Online Energie Advies is beter voor het milieu én voor uw portemonnee. Bewust energiegebruik levert al snel een gemiddelde besparing op van 5%. En in combinatie met andere energiebesparende voorzieningen scheelt dat hondenden guldens per jaar! U vindt Online Energie Advies op www.nuon.nl.

Een papieren Energieverbruiksschema

Hebt u geen internet en wilt u toch uw meterstanden bijhouden? Dan kunt u een papieren Energieverbruiksschema bij NUON opvragen door een kaartje of briefje te sturen naar: NUON, Antwoordnummer 750, 6800 WC Arnhem. U kunt uw streefverbruiken dan opvragen via tel. (0900) 1808 (dit is een Voice Respons Systeem). Ook zijn de verbruiken te lezen op teletekst (via Net 5), pagina 877.

Andere internetsites waar u terecht kunt voor energiebesparing: www.minvrom.nl
www.milieucentraal.nl
www.milieuloket.nl
www.energysaver.nl

In de rebus die bij deze milieurubriek staat vindt u een energiebesparingstip waardoor u elektriciteit kunt besparen.