Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

MIN VenW: Netelenbos opent congres Mobiel voor Mobiel

Minister Netelenbos opent congres Mobiel voor Mobiel

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat opent vandaag, dinsdag 30 oktober, het congres Mobiel voor Mobiel. Het congres gaat over de betekenis van de ontwikkelingen binnen de mobiele ICT-sector voor de wereld van verkeer en vervoer. Het tweedaagse evenement is door het ministerie van Verkeer en Waterstaat georganiseerd in samenwerking met partners uit het bedrijfsleven en kennisinstellingen. Het congres is opgezet rond twee thema.s: mobiele dienstverlening onderweg en mobiele dienstverlening aan klanten van bestemmingslocaties. Deze nieuwe markten worden vanuit drie invalshoeken belicht: technologie, bereikbaarheid & mobiliteit en dienstverlening. De betekenis van de snelle ontwikkelingen binnen de mobiele ICT-sector voor de wereld van verkeer en vervoer, loopt als een rode draad door het congres. Doel van het congres is het delen van visies en het uitbouwen van netwerken. Daarbij staat het stimuleren van marktontwikkeling centraal en wordt er ook ruim aandacht besteed aan de rol van de overheid in dit perspectief.
Tot nu toe zijn er al veel congressen, workshops en beurzen geweest over mobiele communicatie en ook over verkeer en vervoer. Maar een gecombineerde bijeenkomst waarbij een deel van de oplossing van mobiliteitsproblemen (zoals bijvoorbeeld de bereikbaarheidsproblemen van locaties) bij mobiele dienstverlening wordt gezocht, heeft nog niet eerder in Nederland plaatsgevonden.

Mobiel voor Mobiel is het vierde V&W-telematicacongres sinds 1994. Het voorgaande, .It.s in Europe .99., was het eerste Europese congres over intelligente transportsystemen, met als doel het ontwikkelen van strategieën en samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven bij grootschalige implementatie van telematica in verkeer en vervoer. Inmiddels zien we dat veel innovatie vooral uit de hoek van de ICT- en automobielindustrie afkomstig is. In feite zijn dit relatief nieuwe spelers op het terrein van verkeer en vervoer. Mobiel voor Mobiel gaat in op hoe deze nieuwe spelers een plek kunnen krijgen in het domein van verkeer en vervoer en wat dat betekent voor de huidige spelers.

Aan de openingssessie van het congres nemen naast minister Netelenbos ook de heer Smits (KPN Telecom), de heer Janssens (wethouder Verkeer en vervoer Rotterdam), de heer Van Pernis (Siemens) en de heer Rottinghuis (Pon Holdings) deel.

Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Fred Stapel, 070 351 6887

www.mobielvoormobiel.nl

30 okt 01 11:40