Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-10-2001

Politieberichten district Lekstroom, 10.10 uur
Bestuurder onder invloed

IJSSELSTEIN In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 oktober is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond half twee zagen politiemensen een automobilist op de Beneluxweg rijden. Zij controleerden de bestuurder en uit de blaastest bleek dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. De man, 28 jaar oud en afkomstig Uit IJsselstein, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 1,10 promille (420 ug/l), ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur. Tevens werd hij bekeurd voor het feit dat de APK van zijn auto niet meer geldig was.

Boven de 200 km/u over de A2

NIEUWEGEIN Op maandag 29 oktober moest een automobilist na het plegen van een zware snelheidsovertreding zijn rijbewijs inleveren.

Rond drie uur in de middag surveilleerde politiemensen in een onopvallende videosurveillancewagen van de Regionale Verkeersdienst op de A2. Ter hoogte van Nieuwegein zagen zij een auto met hoge snelheid rijden en gingen achter deze auto aan. Daarbij constateerden zij dat de bestuurder met een snelheid van 210 km km/u reed, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De bestuurder, een 51-jarige man uit Kudelstaart, werd aan de kant van de weg gezet.

De man kreeg een proces-verbaal voor de snelheidsovertreding en gezien de zwaarte van de overtreding werd zijn rijbewijs ingevorderd.