Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-10-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.30 uur
Rijden onder invloed

AMERSFOORT Op de Bosweg werd in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 oktober een bestuurster gecontroleerd op het gebruik van alcohol.

Omstreeks half één werd een 43-jarige vrouw uit Amersfoort staande gehouden. Na meerdere pogingen voor een blaastest lukte het de vrouw niet een blaastest af te leggen. Zij werd meegenomen naar het bureau. Hier bleek uit de ademanalyse dat de Amersfoortse 1,55 promille alcohol in haar lichaam had.

Het rijbewijs van de vrouw werd ingenomen. Met een rijverbod van zeven uur werd zij naar huis gestuurd.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT - Bij een winkel aan de Varkensmarkt werd maandagmiddag een man aangehouden voor het stelen van een aantal goederen.

De man een 32-jarige inwoner uit Amersfoort- had in de winkel een aantal goederen onder zijn jas verstopt. Personeel van de winkel hield de man in de gaten. Ter hoogte van de kassa liep de man zonder af te rekenen gewoon door.

Buiten de winkel werd de Amersfoorter staande gehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De man bekende de diefstal en deed afstand van de gestolen goederen.

Aanrijding letsel

AMERSFOORT Op de Hoolesteeg met het Enkeerdpad vond maandagmiddag een aanrijding plaats tussen twee bromfietsbestuurders.

Een 34-jarige vrouw uit Hoogland reed omstreeks half één met haar bromfiets over de Hoolesteeg. Ter hoogte van het Enkeerpad reed een 16-jarige jongen uit Amersfoort op zijn bromfiets. Vermoedelijk heeft de vrouw de 16-jarige jongen niet zien aankomen en dus geen voorrang verleend.

Het gevolg was een aanrijding waarbij beide bromfietsen total loss raakten. De 34-jarige vrouw werd met onbekend lestel overgebracht naar het lichtenberg ziekenhuis in Amersfoort. De 16-jarige jongen liep lichte schaafwonden op.

Aantreffen hennepkwekerijen

AMERSFOORT Maandagmiddag werden op de Voorste Kreek drie hennepkwekerijen ontmanteld.

Rond drie uur trof de politie in twee schuren plantages aan waar in totaal 790 plantjes stonden. Een 67-jarige man uit Amersfoort werd aangehouden. De man deed afstand van de planten en apparatuur.

Omstreeks drie uur werd eveneens op de Voorste Kreek een hennepkwekerij aangetroffen. Hier ging het om 434 plantjes. Een 28-jarige man uit Amersfoort werd aangehouden. Ook deze verdachte deed afstand van alle planten en apparatuur.

Tegen de verdachten is proces verbaal opgemaakt. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd.