Gemeente Utrecht

Op zaterdag 3 november is de landelijke DAG van de Kunstuitleen. Ook het Uitleencentrum Beeldende Kunst Utrecht aan de Maliebaan 42 houdt open huis en organiseert voor deze gelegenheid verschillende leuke activiteiten. Het project Kunst Een Hoofdzaak dat het Uitleencentrum in samenwerking met het kunstenaarsduo Parlotura organiseert gaat op 3 november van start. In dit project worden kunstenaars en publiek uitgenodigd om van een kale houten kop een portret te maken. Gedurende een jaar groeit het project uit tot het grootste kunstwerk van Utrecht. Volgend jaar met de DAG van de Kunstuitleen zal het resultaat voor het eerst in Utrecht te zien zijn. Landelijke thema van de DAG van de Kunstuitleen is fotografie. In het kader daarvan is er bij het Uitleencentrum Beeldende Kunst een tentoonstelling te zien van fotos van leners met het kunstwerk dat ze gekozen hebben. Deze portretten worden aangevuld met teksten waarom zij speciaal dat ene kunstwerk uitgezocht hebben en waar ze het op gaan hangen.

Iedereen die op zaterdag 3 november een (extra) abonnement, zonder kooptegoed, afsluit bij het Uitleencentrum Beeldende Kunst Utrecht betaalt pas vanaf januari 2002 abonnementsgeld.

DAG van de Kunstuitleen: zaterdag 3 november van 11.00 - 16.30 uur Uitleencentrum Beeldende Kunst Utrecht Maliebaan 42. Overige openingstijden wo 13.00 - 20.30 uur, do t/m zat: 11.00 - 16.30 uur laatste update:26 oktober 2001