Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

03/11/01 Prinses Margriet voor Rode Kruis / Rode Halve Maan naar Genève

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden zal als voorzitter van de Standing Commission van het Rode Kruis en de Rode Halve Maan van 3 tot 15 november in Genève verblijven.

Gedurende die periode vinden twee belangrijke statutaire vergaderingen van het Rode Kruis en de Rode Halve Maan plaats. Het gaat om:


1. De Algemene Vergadering van de Internationale Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maanverenigingen (het overkoepelend orgaan), waaraan vertegenwoordigers van de 177 nationale verenigingen in de wereld zullen deelnemen. Ook zijn non-gouvernementele en gespecialiseerde organisaties als waarnemers aanwezig.


2. De Raad van Gedelegeerden, het hoogste overlegorgaan waarin vertegenwoordigers van alle componenten van de Internationale Rode Kruis en Rode Halve Maan-Beweging samenkomen - te weten de Internationale Federatie, het Internationaal Comité van het Rode Kruis en de 177 nationale verenigingen.
De Standing Commission - het hoogste bestuursorgaan van de Rode Kruis en Rode Halve Maan-Beweging, bestaande uit negen leden - is verantwoordelijk voor de inhoud en de organisatie van deze statutaire vergaderingen.