Ingezonden persbericht


Persbericht

"Kampioenschappen op 20ste Luchtvaartbeurs Aviodome"

Nationale Luchtvaartbeurs in de Aviodome op Schiphol

Inclusief de Nationale Vliegtuig Herkennings Kampioenschappen

Zaterdag 3 en zondag 4 november 2001 wordt in de Aviodome op Schiphol alweer de twintigste Nationale Luchtvaartbeurs georganiseerd. Al jaren is de beurs een enorm succes en ook dit jaar verwachten we weer duizenden belangstellenden voor het evenement. Meer dan 130 stands zullen opgesteld staan tussen de vliegtuigen in het museum.

Tijdens deze twee dagen durende beurs worden er bij de stands van alles wat met de vliegerij te maken heeft verkocht, gekocht of geruild. Dit kunnen boeken en tijdschriften over de luchtvaart, vliegtuigmodellen en -bouwdozen, foto's en dia's zijn, maar het is ook mogelijk om vliegtuigonderdelen als cockpitinstrumenten, propellers of zelfs complete vliegtuigmotoren aan te schaffen. Daarnaast is er een ruim aanbod van videobanden en CD-Rom's met o.a. luchtvaartfilms, vliegtuigsimulatoren en vliegspellen.

Natuurlijk wordt ook tijdens de beurs aandacht besteed aan de actie "Connie's Comeback". De Lockheed Constellation komt naar alle waarschijnlijkheid in het voorjaar van 2002 naar Nederland. Tijdens de beurs is het mogelijk om de ontwikkelingen tot dusver rondom dit bijzondere vliegtuig te bezichtigen.

Ook dit jaar worden op de eerste dag van de beurs, zaterdag 3 november, om 13.00 uur in samenwerking met de afdeling Luchtvaartkennis van de KNVvL de Nationale Vliegtuig Herkennings Kampioenschappen georganiseerd. Aan deze wedstrijd kan iedereen meedoen, zowel individueel als in een team van maximaal drie personen. Naast dat de winnaar zich tot beste Vliegtuigherkenner van Nederland mag noemen, zijn er veel mooie prijzen aan verbonden. Voor de beste herkenner die jonger is dan 17 jaar wordt een speciale prijs toegekend.

De kampioenschappen werken als volgt; Er worden 75 dia's vertoond van drie categorieën vliegtuigen; actuele militaire vliegtuigen, actuele civiele vliegtuigen en historische vliegtuigen. Er kan meegedaan worden per categorie of aan alle categorieën tegelijk. Iedereen die meer dan 50% herkent, krijgt een officieel internationaal erkend brevet. Iedereen die mee wil doen kan zich inschrijven op 3 november vanaf 11.00 uur. De deelname is gratis, er moet wel worden betaald voor de toegang tot het museum Aviodome.

Ook dit jaar rekent de Aviodome op spectaculaire
herkenningskampioenschappen en een gezellige en sfeervolle luchtvaartbeurs, met twee dagen lang meer dan honderddertig stands vol verrassingen. Het Nationaal luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol is zowel zaterdag 3 november als zondag 4 november geopend van 10.00 tot 17.00 uur.