Ingezonden persbericht

John de Mol start juridische zaak tegen datingnederland.com

HOOFDDORP, 03-11-2001 -- Op de website datingnederland.com was al enige maanden voor bezoekers de mogelijkheid om via deze site berichten achter te laten voor bewoners van het big brother huis. Op de web site, konden bezoekers tevens live via twee streams in het big brother huis kijken en werden er op de site foto's van de bewoners vertoond.

Het tonen van afbeeldingen van de bewoners en het aanbieden van 24 uur perdag 2 live streams van het big brother huis zijn volgens J de Mol schending van eigendomsrechten. J.de Mol producties zou hier voor geen rechten hebben verleend aan datingnederland.com. Live beelden van het huis een foto's van de bewoners mogen alleen worden vertoond, op www.big-brother.nl.

De producent zal datingnederland.com bij het verder vertonen van materiaal dat eigendom is van J.de Mol producties, een dwangsom opleggen die zal liggen tussen de 1000 t/m 5000 gulden per dag, Vervolgens wil de producent vordering nemen op alle inkomsten die datingnederland.com de afgelopen 6 maanden, heeft weten te winnen, door het gebruik maken van de populariteit van het programma big brother.



Ingezonden persbericht