Politiebericht Eindhoven e.o. 4-11-2001

1e persbericht 4 november 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Man verdacht van auto-inbraak
Zaterdag om 23.35 uur is op de Stationsweg een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man zat in een geparkeerde auto die opengebroken was. In de auto was een doorverbinding gemaakt. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Fietsendief aangehouden
Een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdag om 23.45 uur op het Stratumseind aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij een fiets gestolen heeft. Een 29-jarige Eindhovenaar had de politie aangesproken dat zijn fiets en die van zijn vriendin waren gestolen. Hij had daarna de verdachte op zijn fiets zien rijden en had hem aangesproken. Hij kon zijn eigen fiets voor fl. 15,= kopen. Hij pakte zijn fiets terug en de verdachte ging er vandoor. Terwijl de 29-jarige man zijn verhaal aan een politieman deed kwam de man weer langs gefietst, nu met een andere fiets. Hij werd aangehouden. Waar deze tweede fiets vandaan komt is nog niet duidelijk. De man is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Drugs
Bij een discotheek in de Dommelstraat is een 21-jarige man uit Oude Tonge aangehouden. Hij wilde de discotheek binnen, maar bleek bij de fouillering drie kleine zakjes met wit poeder (2,5 gram) bij zich te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal.

Eindhoven: Twee mannen aangehouden na ernstige mishandeling Zondag rond 4.30 uur is in een café aan het Stationsplein een man, waarvan de personalia nog niet bekend zijn, ernstig mishandeld. Hij is enkele malen met een kapot bierglas in het gezicht gestoken. In de zaak ontstond onenigheid toen een personeelslid van de zaak een vrouw, die al de hele avond voor overlast had gezorgd, buitenzette. De vrouw verzette zich hiertegen en het latere slachtoffer wilde bemiddelen. Opeens stormt een 27-jarige Eindhovenaar de zaak binnen, slaat een glas kapot en steekt de bemiddelaar daar vele malen mee in het gezicht. Daarna gaat hij de zaak uit, maar hij kan buiten aangehouden worden. Getuigen verklaarden daarna dat ook het personeelslid, een 24-jarige Eindhovenaar, geslagen en mogelijk met een mes gestoken heeft. Hij is ook aangehouden. Beiden zijn voor onderzoek ingesloten. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen in het gezicht in het St. Josephziekenhuis opgenomen.

Eindhoven: Man na mishandeling aangehouden
Op het Stationsplein is zondag om 4 30 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had een 22-jarige vrouw uit Roermond in het gezicht geslagen. Tussen beiden was een woordenwisseling ontstaan nadat de man haar geduwd had. Een 25-jarige Eindhovenaar bleef zich met de aanhouding bemoeien en werd ook aangehouden. Tegen beide Eindhovenaren wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bromfietsdief aangehouden
Een 34-jarige man uit Valkenswaard is zaterdag om 17.45 uur op de Achterom aangehouden. Een getuige had de man met een afgesloten bromfiets het achterafstraatje in zien gaan. Toen de politie kwam was het slot van de bromfiets opengebroken. De man is ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Glaslaan is zondag om 4.50 uur een 35-jarige automobilist uit Erp betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies ruim 1,05 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbrekers gepakt
In de Molenstraat zijn zondag om 4.30 uur twee Eindhovenaren van 19 en 21 jaar oud aangehouden. Een getuige had gezien dat deze twee bezig waren in te breken aan de achterkant van een winkel. De twee Eindhovenaren liepen juist weg van de winkel toen de politie kwam. Zij voldeden aan het signalement en zijn aangehouden. Aan de roldeur van de winkel zaten inbraaksporen. Men was nog niet binnen geweest. De twee verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Son: Auto-inbrekers aangehouden
Op de Huyghensstraat is zondag om 1.55 uur een 27-jarige man uit Son op heterdaad aangehouden. De man was door een getuige betrapt bij een inbraak in een bestelauto. De ruit van de auto was ingeslagen en uit de auto was geluidsapparatuur gestolen. Bij de inbraak was een tweede man betrokken. Deze, een 29-jarige man uit Son, is later in zijn woning aan de Afrikalaan aangehouden. Beiden zijn voor onderzoek ingesloten.

Geldrop: Inbraken


- Zaterdag is ingebroken in een woning aan de Parallelweg. De voordeur is opengebroken. Uit de woning verdwenen geld, sieraden, een videorecorder en een tv.


- Op dezelfde dag werd ingebroken in een woning aan de Eeuwselstraat. Hier werd de achterdeur opengebroken. De bewoner mist een computer, een videorecorder, een draadloze telefoon en sieraden.

Gemert: Pillen
In een discotheek aan de Handelseweg is zaterdag om 21.15 uur een 16-jarige jongen uit Nijmegen aangehouden. Hij was in het bezit van 3 xtc-pillen.

Gemert: Onder invloed
Op Oost Om is zondag om 0.30 uur een 22-jarige automobilist uit Grave bekeurd omdat hij gedronken had. Hij blies ruim 0,9 promille.

Reusel: Bon voor vechten
Een 22-jarige man uit Middelbeers is zondag om 3.10 uur aangehouden op de Wilhelminalaan. Hij had een 21-jarige man uit Hoogeloon een klap in het gezicht gegeven. Deze laatste hield er een bloedneus aan over. Tegen de man uit Middelbeers wordt proces-verbaal opgemaakt.

Steensel: Inbraak in woning
Zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan de St Lucijweg. De achterdeur is opengebroken en uit de woning zijn de videorecorder en de tv gestolen.

Wintelre: Verlichtingscontrole
Zaterdagavond is in Wintelre, Willibrorduslaan, en in Reusel, Kruisstraat, een verlichtingscontrole gehouden. In Wintelre werden 28 bonnen uitgeschreven. In Reusel 4.

Valkenswaard: Man dreigt met mes
In een horecagelegenheid aan de Dommelseweg is zondag om 2.10 uur een 21-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De verdachte had ruzie gekregen met een andere man. Hij trok een mes en bedreigde daar de ander mee. Deze kon hem het mes afpakken. De messentrekker is voor onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Dronken bestuurder rijdt door na aanrijding Op de Hazestraat is zaterdag om 23.45 uur een 19-jarige man uit Bergeijk aangehouden. De man was met zijn auto op de kruising Leenderweg- Europalaan door rood gereden. Een van rechts komende auto was tegen zijn auto gereden, maar de man uit Bergeijk was doorgereden. Een surveillancepatrouille van de politie was in de buurt en kon de man uit Bergeijk achterhalen op de Hazestraat. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 2 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.