Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-11-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 11.25 uur
Diefstal plaatsnaambord

MAARSSEN Zaterdagavond rond kwart voor tien werden twee mannen van 33 en 34 jaar betrapt bij het stelen van een plaatsnaambord aan de Verbindingsweg.

De mannen, beide afkomstig uit Maarssen, wilden het bord met de naam Maarssenbroek weggeven aan een vriend die voor langere tijd naar het buitenland gaat. Een bord met de plaatsnaam vonden zij een geschikt cadeau.

De twee zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.

Snelheidscontrole

KAMERIK De politie heeft zaterdagochtend van kwart over tien tot kwart over twaalf op de Van Teijlingenweg de snelheid gecontroleerd van 517 voertuigen. Zij constateerde 102 overtredingen. De hoogst gemeten snelheid was 106 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Dodelijk ongeval

MONTFOORT Zaterdagmiddag rond half twee is een 39-jarige motorrijder afkomstig uit Gouderak om het leven gekomen bij een ongeval aan de Willeskop (N228).

De bestuurder van een personenauto, een 29-jarige man uit Montfoort, reed de oprit af van een woning en reed de rijbaan van de Willeskop op richting Montfoort. Hij kwam hierbij frontaal in botsing met de motorrijder die uit de richting van Montfoort kwam.

De motorrijder is kort na het ongeval overleden. De automobilist bleef ongedeerd. De regionale verkeersdienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Botsing tussen personenauto en motor

HARMELEN Zaterdagmiddag omstreeks kwart voor drie zijn een personenauto en motor op de kruising Dorpsstraat/Noordergaard tegen elkaar gebotst.

Een 49-jarige man uit Harmelen die uit de richting van de Meerkoet kwam en over de Noordergaard reed wilde de Dorpsstraat in rijden. Hij verleende op het kruispunt geen voorrang aan een 28-jarige vrouw uit Zwolle die van links kwam en over de Dorpsstraat reed.

De vrouw raakte gewond aan haar rechterbeen.