Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-11-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 12.00 uur
Verdachten van autokraken aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft zaterdagnacht rond half twaalf in de omgeving van de Nijverheidsweg vier personen aangehouden in verband met inbraken in autos.
Op het bedrijventerrein bleken bij een garagebedrijf dertien autos te zijn opengebroken. Bij onderzoek in de omgeving zagen agenten een verdachte auto rijden met daarin enkele bekenden van de politie. Zij hingen een ongeloofwaardig verhaal op en werden aangehouden. In de omgeving werd nog een verdacht persoon aangehouden. Het gaat hier om drie mannen en een vrouw, allen uit Amersfoort variërend in leeftijd van 36, 35, 19 en 17 jaar.
In de auto werden inbrekers gereedschappen aangetroffen maar ook een alarmpistool, een boksbeugel, een autoradio en GSM telefoontoestellen. Het inbrekersgilde is voor nader onderzoek ingesloten.

Overlast door dronken man

AMERSFOORT Zaterdagmiddag om 13.00 uur kreeg de politie een telefoontje dat op het Neptunusplein een 54-jarige man uit Rotterdam voor overlast zorgde. De man die in staat van dronkenschap verkeerde was inmiddels van de bank gerold. Op het moment dat toezichthouders de man verzochten weg te gaan werd hij agressief en beledigend. Uiteindelijk is de man aangehouden voor openbare dronkenschap en ter ontnuchtering ingesloten. Hij krijgt hiervoor een proces-verbaal.