Korps: Groningen, plaats: Diverse 5-11-2001
Politiebericht Groningen
Maandag 5 november 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: autodief na achtervolging aangehouden Op de vroege zondagochtend kreeg de politie een inbraakmelding door bij een bandenbedrijf aan het Damsterdiep. Ter plaatse bleek een rolluik open te staan en toen de agenten binnen een kijkje namen scheurde een 42-jarige man uit Kerkrade met een uit het pand weggenomen auto naar buiten. De achtervolging werd ingezet en ondanks meerdere stoptekens reed de man richting Beijum. Op de Wibenaheerd kon hij worden aangehouden. De man verzette zich tijdens zijn aanhouding en werd nadien voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Daar gedroeg de man zich zeer recalcitrant en wilde een verpleegkundige aanvallen en gooide spullen omver. Uiteindelijk werd de man overgebracht naar het bureau en voor nader verhoor ingesloten.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Praediniussingel werd zondagnacht een 24-jarige automobilist uit Hooghalen betrapt op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 1.4. Omdat de man militair is werd hij overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Haren: ongeval op A28
Een 70-jarige automobiliste uit Haren raakte op de A28 van de weg af en kwam tot stilstand in een naastgelegen sloot. De vrouw liep geen letsel op maar een 39-jarige man uit Appingedam die achter de automobiliste reed en haar eerste hulp verleende werd onwel. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De rechterrijstrook werd tijdelijk afgesloten en de wagen afgesleept.

Haren: man valt met fiets
Op de Spinozalaan in Haren viel een 68-jarige fietser zondagavond met zijn fiets en bleef op het wegdek liggen. Een auto kon de man die in een donker gelegen deel van de straat lag nog net ontwijken. De man werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: gokkast opengebroken
De politie werd zondagochtend gezonden naar een horecagelegenheid aan de Grote Markt waar personeel twee mannen vasthielden op verdenking van het openbreken van een gokkast. Via interne videobeelden was te zien dat een 19-jarige Stadjer zich verdacht ophield bij de gokmachine. Hij is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Tijdens zijn aanhouding beledigde de man de agenten en daar krijgt hij proces-verbaal voor.

Groningen: man aangehouden op verdenking mishandeling In zijn woning aan de Tressenplaats heeft de politie zondagmiddag een 34-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van zijn 32-jarige ex-vriendin. De vrouw belde de politie en meldde dat zij bedreigd was met een vuurwapen. De verdachte werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Het vuurwapen werd niet aangetroffen.

Musselkanaal: brandstichting
Bij zijn woning aan de Jan Kortestraat in Musselkanaal heeft de politie zondagmiddag een 34-jarige bewoner van die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van brandstichting in zijn eigen woning. Om onbekende reden stak de man een hoop kleding in brand waarna de gehele woning vlam vatte. De brand werd door de brandweer geblust maar de woning liep aanzienlijke schade op. De brand werd ontdekt door een 41-jarige man uit Stadskanaal die in de buurt op bezoek was. Hij meldde de toen nog beginnende brand en wilde gaan blussen. De verdachte echter hield hem daarvan tegen en bedreigde de melder. Daardoor kon de brand zich uitbreiden. De verdachte is naar het politiebureau gebracht. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.

Bellingwolde: vissende Duitser bekeurd
De politie heeft zondagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 33-jarige man uit het Duitse Weener. De man zat te vissen in het B.L. Tijdenskanaal bij Bellingwolde en bleek bij controle met drie hengels te vissen terwijl twee zijn toegestaan. Ook bleek de man met levende aasvisjes te hengelen hetgeen eveneens is verboden. De overtredingen van de Visserijwet leverden de man boetes van in totaal 220 gulden op.

Woltersum: vrouw vernielt autos
Aan de Bijbelgang in Woltersum heeft de politie zondagnacht een 33-jarige inwoonster van die plaats aangehouden. De vrouw, die door nog onbekende oorzaak in razernij ontstak, vernielde door het gooien van bierflessen de ruiten van een drietal geparkeerde autos van buurtgenoten. Ook gooide ze een bierfles door het slaapkamerraam van de woning van één van haar buren. De vrouw werd meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Bedum: inbraak
Zondagnacht werd ingebroken in een fotozaak aan de Noordwolderweg in Bedum. De daders kwamen binnen door een rolluik en een vitrine te vernielen. Ze namen een aantal mobiele telefoons en een nog onbekend aantal telefoonkaarten mee. Bij onderzoek in de omgeving werden door de politie enkele telefoons teruggevonden. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Zuidhorn: inbraak
In een supermarkt aan de Overtuinen in Zuidhorn werd maandagmorgenvroeg ingebroken. De inbreker kwam de zaak binnen door een ruit te vernielen. De dader werd echter overlopen door een krantenbezorger en vluchtte. Hij zag echter nog wel kans om een onbekende hoeveelheid rookwaren mee te nemen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winschoten: diefstal gasstel
De politie heeft zondagmiddag aan de Beertsterweg in Winschoten een 31-jarige man en een 24-jarige vrouw, beiden uit Oude Pekela aangehouden. De auto waarin beiden zaten was gezien op een industrieterrein in Winschoten waarna getuigen meldden dat de inzittenden mogelijk hadden ingebroken in een bedrijfspand van een metaalhandel. Bij het politieonderzoek is vast komen te staan dat de aangehouden man een oud gasstel had gestolen uit een afvalcontainer van het bedoelde bedrijf. Van inbraak in het pand is niet gebleken. Beide Pekelders zijn na verhoor vrijgelaten.

Winschoten: poging autodiefstal
Aan de Wilhelminasingel in Winschoten heeft de politie zondagmorgen een 19-jarige man uit Blijham aangehouden. De man werd door een getuige aangetroffen in de auto van een 41-jarige vrouw die geparkeerd stond op de oprit bij haar woning. Politieonderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte onder invloed van drank heeft gehandeld en niet de bedoeling heeft gehad de auto te stelen. Mogelijk is het voertuig niet afgesloten geweest. Braakschade werd niet waargenomen. Wel bleek de auto behoorlijk bevuild te zijn door de natte en vieze kleding van de verdachte. Hij is waarschijnlijk voordat hij in de wagen stapte in een sloot gevallen. Na verhoor is hij heengezonden. De man heeft toegezegd de reinigingskosten van de auto te zullen vergoeden.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)