Consumentenbond

Nieuwe leden Raad van Toezicht Consumentenbond
5 november 2001

Het ledenparlement van de Consumentenbond, de Bondsraad, heeft zaterdag 3 november Peter van Walsum en Harry Fijnaut gekozen tot lid van de Raad van Toezicht. De Consumentenbond is verheugd de Raad van Toezicht te kunnen aanvullen met veel internationale en (natuur)wetenschappelijke ervaring.

Peter van Walsum was tot voor kort Nederlandse vertegenwoordiger in de Veiligheidsraad in New York. Hij heeft grote ervaring opgebouwd in de internationale diplomatie en heeft veel contacten in politiek Den Haag. Dit komt de Consumentenbond goed van pas in zijn rol als nationaal belangenbehartiger van consumenten en in zijn steeds belangrijker wordende rol binnen de internationale consumentenorganisaties.

Natuurkundige Harry Fijnaut, onder meer oud-hoofddirecteur van het KNMI, brengt (natuur)wetenschappelijke ervaring met zich mee. Hij is nu hoofdingenieur-directeur van de Meetkundige Dienst van Rijkswaterstaat.
Joop Adolfse is herkozen voor een tweede termijn; hij is afkomstig uit het bankwezen.

De Raad van Toezicht controleert de strategie en het financieel beleid van de Consumentenbond.

Peter van Walsum gekozen in RvT Consumentenbond Persmededeling over nieuw gekozen leden van de Raad van Toezicht van de Consumentenbond.
Persmededeling