Euronext Brussels

Persberichten - 06/11/2001

Virgin Express kondigt expansieplannen aan

Virgin Express kondigt expansieplannen aan

Melsbroek, 6 november 2001, 11u00 De Belgische luchtvaartmaatschappij Virgin Express (Euronext Brussel: VIRE; Nasdaq: VIRGY) wenst zijn positie te verduidelijken naar aanleiding van verschillende berichten in de media in verband met een voorgestelde samenwerking met Sabena of haar dochteronderneming DAT.

Zoals reeds werd aangekondigd op 11 oktober jl., is Virgin Express sinds enkele maanden in gesprek met de Sabena-directie om trachten een oplossing te vinden voor de crisis waarin de Belgische luchtvaartindustrie zich bevindt. Het plan dat Sabena aan Virgin Express voorstelde, zou ons inziens de toekomst van ons personeel in gevaar kunnen brengen. Daarom is Virgin Express de mening toegedaan dat dit plan niet werkbaar is. Een aantal punten blijft niet uitgeklaard, maar de gesprekken gaan verder.

Met het oog op het bereiken van een gezamenlijke oplossing heeft Virgin Express zo lang mogelijk zijn eigen toekomstplannen uitgesteld. Virgin Express moet nu evenwel actie ondernemen om haar eigen belangen te verdedigen. We zijn ervan overtuigd dat het in het belang van de reizigers is dat Virgin Express haar eigen onafhankelijk plan uitvoert dat de continuïteit verzekert op sleutelroutes tussen Zaventem en belangrijke Europese steden. Wij zijn van mening dat een succesvolle ontplooiing van de activiteiten van Virgin Express eveneens de beste perspectieven biedt om de tewerkstelling in de Belgische luchtvaartsector veilig te stellen. De onafhankelijke Belgische luchtvaartmaatschappij blijft echter bereid om te luisteren naar nieuwe voorstellen van de regering, de Sabena-directie of de commissarissen aangesteld door de Brusselse handelsrechtbank.

In lijn met deze beslissing kondigt Virgin Express de opening aan van vier nieuwe lijnen die Brussel verbinden met Genève, Zurich, Stockholm en Goteborg. Deze vluchten zullen worden uitgevoerd vanaf 12 november 2001. Reservaties kunnen reeds vanaf vandaag worden gemaakt. Virgin Express verwacht de komende maanden tot 15 nieuwe bestemmingen aan te kondigen. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, zullen we zoveel mogelijk mensen aanwerven die hun job in de Belgische luchtvaartindustrie hebben verloren.

We zijn zeer verontrust door de geruchten in de media met betrekking tot de toekomst van Sabena. Indien Sabena beslist om haar vluchten te staken, zal Virgin Express alles doen wat in haar mogelijkheden ligt om gestrande en andere passagiers die enig ongemak ondervinden, te helpen op de lijnen waarop Virgin Express actief is.

Intussen blijft Virgin Express sterke resultaten neerzetten. De gemiddelde bezettings-graad in oktober 2001 bedroeg 88,5%, terwijl 81,4% van de Virgin Express-vluchten op tijd vertrokken zijn. Dit cijfer volgt op de recordbezettingsgraden van de voorbije zomer en de winstcijfers van de eerste negen maanden van 2001. We willen ons toenemend aantal loyale klanten danken voor hun steun het voorbije jaar, waardoor deze indrukwekkende prestaties mogelijk waren in bijzonder moeilijke marktomstandigheden.

Bron: Virgin Express
Provider: Euronext Brussels