Actueel

KNSB mag fysiotherapeut kernploeg op non-actief stellen
Bron: Rechtbank Utrecht

Datum actualiteit: 6-11-2001

Pim Mulier B.V. te Zwolle stelt aan de KNSB fysiotherapeuten beschikbaar voor het verzorgen van de leden van enkele kernploegen. In april/mei 2001 heeft de KNSB een van deze fysiotherapeuten op non-actief gesteld.
Pim Mulier B.V. vordert in het onderhavige kort geding van de KNSB betaling voor de werkzaamheden van deze fysiotherapeut vanaf de op non-actief stelling.
De president is van oordeel dat de KNSB zwaarwegende redenen had om de fysiotherapeut op non-actief te stellen. De fysiotherapeut functioneerde gedurende lange tijd onder het verwachte niveau ten gevolge van een onuitgesproken, kennelijk heftige verliefdheid op een van de kernploegleden. Doordat deze verliefdheid in april/mei 2001 bij de kernploegleden bekend werd, was voortzetting van de professionele relatie tussen de fysiotherapeut en de kernploegleden niet meer mogelijk.
Pim Mulier B.V. is pas op 2 juli 2001 middels een aangetekende brief door de KNSB op de hoogte gesteld van het definitieve besluit om de fysiotherapeut op non-actief te stellen. Het tijdsverloop tussen de feitelijke op non-actiefstelling (april/mei 2001) en 2 juli 2001 is voor een belangrijk deel te wijten aan de KNSB. De KNSB is dan ook verplicht de schade te vergoeden die Pim Mulier B.V. tengevolge van dit tijdsverloop heeft geleden.
De president veroordeelt de KNSB om de werkgeverslasten van Pim Mulier B.V. met betrekking tot de betreffende fysiotherapeut over de maanden mei tot en met juli 2001 aan Pim Mulier B.V. te betalen.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad5131
(Zie het originele bericht)