Politieberichten Hollands Midden

7 november 2001

Onder invloed Lisse (D1)
Een 31-jarige Lissenaar is in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 november in de 1e Poellaan aangehouden wegens rijden onder invloed. De ademanalyse wees 300 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van 410 gulden.

Aanhoudingen winkelinbraak Voorhout (D1)
In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 november zijn drie Amsterdammers van 17, 20 en 21 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een winkel aan de Herenstraat. Agenten zagen rond 02.45 uur in de Herenstraat drie mannen die bij het zien van de politiewagen tassen neergooiden. Een van hen rende vervolgens weg. De andere twee, de 17- en 21-jarige, bleven staan. In de tassen bleek gereedschap te zitten. Een rolluik van een nabijgelegen winkel bleek geforceerd te zijn. Bij het overbrengen van beide verdachten naar het politiebureau zagen de agenten de derde verdachte in een auto rijden. De 17-jarige is vervolgens overgebracht naar het politiebureau in Leiden, de beide anderen naar Alphen a/d Rijn.

Rekeningen verrassen ondernemers Noordwijk (D1)
Een aantal ondernemers is de laatste dagen verrast door rekeningen die ze ontvingen van slijpers van gereedschap zonder dat zij zeggen daar vooraf prijsafspraken te hebben gemaakt. Ook kwam het voor dat de rekening van slijpwerk achteraf niet in guldens maar in euro's bleek te zijn. De ondernemers maakten daarvan melding bij de politie. De politie heeft echter onvoldoende mogelijkheden om tegen deze praktijken op te treden. Partijen beweren het tegenovergestelde en schriftelijk ondertekende opdrachten ontbreken. Zij adviseert ondernemers dan ook nooit gereedschap voor bewerking af te geven zonder dat er vooraf goede afspraken over prijs en kwaliteit van de arbeid zijn gemaakt, op papier zijn vastgelegd en zijn ondertekend door beide partijen.

Controle Wet Arbeid Vreemdelingen Katwijk (D2)
Bij een bedrijf in Katwijk zijn bij een controle op de Wet Arbeid Vreemdelingen twee vreemdelingen aangetroffen, een 25-jarige vrouw uit Marokko en een 34-jarige man uit Suriname. De Surinaamse man was met een toeristenvisum binnengereisd. Beiden zullen worden uitgezet. De controle is in samenwerking met de Arbeidsinspectie gedaan.

Controle fietsverlichting Oegstgeest/Warmond/Sassenheim (D2)
De politie in Oegstgeest, Warmond en Sassenheim gaat de komende periode wederom controleren op fietsverlichting. Onlangs heeft zij in samenwerking met 3VO op basisscholen de fietsen van de scholieren gecontroleerd op de verlichting. Een aantal fietsen voldeed niet aan de eisen. De eigenaren van deze fietsen zijn door de politie in de gelegenheid gesteld de fietsen in orde te maken.

Ongeval Leiden (D4)
Dinsdag 6 november rond 21.15 uur heeft op de Willem de Zwijgerlaan tussen de Marnixstraat en de Kooilaan een aanrijding plaatsgevonden. Een 52-jarige Leidenaar stak te voet de Willem de Zwijgerlaan over op een voetgangersoversteekplaats. Een 19-jarige automobilist uit Leiden liet hem hierbij niet voorgaan. De voetganger is met een gecompliceerde beenbreuk naar het Rijnlandziekenhuis vervoerd.

Straatroof Gouda (D7)
Een 46-jarige man uit Gouda is eergisteren, 5 november rond 18.30 uur, bestolen van zijn tas. De man reed op zijn fiets over het Omlooppad, vanuit de richting van het station. Bij de kruising met de Groen van Prinsterersingel hoort hij achter hem een bromfiets rijden. De man rijdt de Groen van Prinsterersingel op en de bromfiets met twee jongens erop komen langs hem rijden. De bijrijder rukte vervolgens de tas van de bagagedrager van zijn fiets af. Hierna reed de bromfiets weg, de Plaswijckweg op.

Vechtpartij Gouda (D7)
Een 21-jarige man uit Gouda heeft gisteren, 6 november aangifte gedaan van bedreiging met een vuurwapen. De man liep rond 18.30 uur over de Lange Groenendaal toen hij werd aangesproken door een andere man. De man vroeg hem, onder bedreiging met een vuurwapen, om geld. De bedreigde man had op dat moment zijn GSM in zijn hand, en kon snel 112 indrukken, zodat de 112-centralisten mee konden luisteren. Op een gegeven moment ontstond er een worsteling tussen de man en zijn belager. Hierna rende de dader weg. Naar aanleiding van het opgegeven signalement kon een verdachte, een 18-jarige man uit Gouda, even later in de Korte Groenendaal worden aangehouden. De verdachte is op het bureau van politie inverzekering gesteld.

Mishandeling Schoonhoven (D8)
Een 60-jarige automobilist uit Schoonhoven heeft maandag 5 november omstreeks 14.00 uur een conflict gehad met een andere onbekend gebleven automobilist. De Schoonhovenaar verklaarde aan de politie dat hij op de kruising Oude Singel en Lekdijkwest werd klemgereden door een klein model auto, rood van kleur. De onbekende man die uit de auto stapte sprak de Schoonhovenaar in zijn auto aan over het feit dat hij zijn auto op de Oude Singel geraakt zou hebben. Vervolgens trapte de onbekende man het portier van de Schoonhovenaar dicht. De Schoonhovenaar is ernstig gewond geraakt aan zijn hand omdat zijn hand op dat moment tussen het portier had gezeten. De politie is op zoek naar getuigen.

Rijden onder invloed Bergambacht (D8)
Een 43-jarige automobilist uit Delft is woensdag 7 oktober omstreeks 02.00 uur aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man werd gecontroleerd op de Provincialeweg. Bij de ademanalyse had de man een ademalcoholgehalte van 580. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd.

Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Yvette Verboon
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326