Gemeente Weerselo

Parkeervergunningen Ootmarsum 2002

Vanaf heden is het mogelijk een parkeervergunning 2002 voor de binnenstad van Ootmarsum en voor de parkeerplaatsen aan de Oostwal en Smithuisstraat aan te vragen. U kunt een aanvraagformulier voor een parkeervergunning opvragen bij het taakveld Civiele Werken in het voormalige gemeentehuis van Weerselo, telefoonnummer 0541-854258. Houders van een parkeervergunning 2001 krijgen een aanvraagformulier toegestuurd. U dient het aanvraagformulier vóór 1 december 2001 aan de gemeente Denekamp, locatie Weerselo taakveld Civiele Werken, Postbus 11, 7590 AA Denekamp, te retourneren.

Om voor een parkeervergunning in de binnenstad van Ootmarsum in aanmerking te komen, dient u bewoner van de binnenstad en houder van een kenteken van een auto te zijn. De aanvragen die ons op 1 december 2001 hebben bereikt worden als volgt -en voor zover er plaatsen beschikbaar zijn- behandeld:


* Als eerste worden toegewezen de aanvragen van bewoners van de binnenstad die in het bezit zijn van een parkeervergunning 2001, niet zijnde een tweede vergunning voor één adres.
* Als tweede worden toegewezen de aanvragen van bewoners van de binnenstad die niet in het bezit zijn van een parkeervergunning 2001, niet zijnde een tweede vergunning voor één adres.
* Als derde worden toegewezen de aanvragen van bewoners van de binnenstad die in het bezit zijn van een tweede parkeervergunning 2001 voor één adres.

* Als vierde worden toegewezen de aanvragen van bewoners van de binnenstad die niet in het bezit zijn van een tweede parkeervergunning 2001 voor één adres.

De tarieven voor de parkeervergunningen zijn op dit moment nog niet definitief door de gemeenteraad vastgesteld. Waarschijnlijk zal het tarief voor de binnenstad van Ootmarsum 70 bedragen.

Om voor een parkeervergunning op één van de parkeerplaatsen aan de Oostwal of Smithuisstraat in aanmerking te komen, dient u omwonende van één van deze parkeerplaatsen of ondernemer te zijn. Deze aanvragen worden als volgt -en voor zover er plaatsen beschikbaar zijn- behandeld:


* Als eerste worden toegewezen de aanvragen van omwonenden die geen parkeervergunning voor de binnenstad hebben, in 2001 in het bezit zijn van een parkeervergunning aan de Oostwal of Smithuisstraat niet zijnde een tweede vergunning voor één adres en nabij de aangevraagde betaald parkeerplaats woonachtig zijn.
* Als tweede worden toegewezen de aanvragen van ondernemers die niet tevens omwonende zijn, in 2001 in het bezit zijn van een parkeervergunning aan de Oostwal of Smithuisstraat niet zijnde een tweede vergunning voor één adres en een bedrijf uitoefenen nabij de aangevraagde betaald parkeerplaats.

* Als derde worden toegewezen de aanvragen van omwonenden die geen vergunning voor de binnenstad hebben, een tweede vergunning aanvragen voor één adres en nabij de aangevraagde betaald parkeerplaats wonen.

* Als vierde worden toegewezen de aanvragen van ondernemers die niet tevens omwonende zijn, die een tweede of meerdere vergunning aanvragen voor één adres en hun bedrijf uitoefenen nabij de aangevraagde betaald parkeerplaats.

Het tarief voor omwonenden van de parkeerplaatsen aan de Oostwal en Smithuisstraat bedraagt waarschijnlijk 70. Voor ondernemers bedraagt het tarief ca. 125, terwijl een parkeerplaats met een afsluitbaar klaphek ca. 240 bedraagt. Dit bedrag is reeds verschuldigd bij het in behandeling nemen van uw aanvraag.

Aanvragen die na 1 december 2001 binnenkomen worden -voor zover er nog plaatsen beschikbaar zijn- behandeld in volgorde van binnenkomst.

Als u de parkeervergunning in de loop van het jaar inlevert, wordt deze zonder restitutie van de verschuldigde aanvraagkosten ingetrokken.