Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale



Symposium Duurzame universiteit

Hoe zie jij je eigen TU in 2050? Windmolens langs de Dommel, zonnepanelen op het dak van het Hoofdgebouw of toch maar een kabelbaan in plaats van loopbruggen? Leef je uit en wees creatief op dit symposium over een duurzame campus in 2050.

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het universitair onderwijs en onderzoek. De TU/e heeft op dit gebied erg veel kennis in huis. Dit reservoir aan kennis wordt echter weinig gebruikt als het gaat om de inrichting van de TU/e zelf. Het wordt tijd om - in informele sfeer - eens na te denken over de mogelijkheden van een duurzame campus. Betrokkenen en specialisten, studenten, docenten en andere belangstellenden, iedereen is welkom.

Het programma begint 's middags om 13.30 uur met een lezing. Daarna zijn er workshops rond de thema's energie, water, mobiliteit en gedrag. Omstreeks 16.15 uur worden de resultaten van de workshops gepresenteerd en daarna is er een afsluitende borrel.

Dit programma wordt nog nader ingevuld. Houd daarom de website van SG in de gaten of informeer bij Monique Riphagen, M. Riphagen@tue.nl Je kunt je voor het symposium opgeven bij het bureau Studium Generale, kamer 2.02 Auditorium. Deelname is gratis.



Symposium Duurzame universiteit
Donderdag 8 november 13.30 - 17.00 uur