Tiscali

MTVi Europe kiest Tiscali als exclusieve streaming partner voor de webshow van de MTV Europe Music Awards 2001

Utrecht, Londen 7 november 2001- Tiscali Business, de B2B divisie van Tiscali, het leidende pan-Europese Internet communicatie bedrijf en MTVi Europe, de interactieve divisie van MTV Networks Europe, maken vandaag bekend dat Tiscali de exclusieve streaming partner zal zijn voor de tweede jaarlijkse webshow, live op internet, van de MTV Europe Music Awards 2001 die donderdag 8 november in de Festhalle in Frankfurt worden uitgereikt.

Tiscali zal het gehele streaming proces van de bekroonde webshow verzorgen, vanaf de eerste opname tot de uiteindelijke distributie van de gecodeerde bestanden via haar eigen infrastructuur. Door de samenwerking met MTV versterkt Tiscali haar positie als een van de marktleiders op het gebied van streaming technology.

Vanaf 21.00 uur is het wereldwijd mogelijk om Europa's grootste en technologisch meest hoogwaardige muziekevenement op de MTV kanalen en websites te zien. Beroemde zangers zoals Mary J. Blige, Blink 182, REM, Depeche Mode en Dido treden live op evenals beroemde presentatoren zoals Pedro Almodovar, Ronan Keating, Christina Ricci en vele anderen. De multi-camera, live, webshow is ontworpen als een geïntegreerd webevenement, speciaal voor uitzending via het internet.

Elk jaar worden de MTV Europe Music Awards wereldwijd uitgezonden via het MTV netwerk waarmee een potentieel publiek van meer dan een miljard kijkers bereikt wordt in 139 landen en in 17 talen.

Over Tiscali S.p.A.:
Tiscali S.p.A., (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Noveau Marché, Paris: 005773), is het leidende pan-Europese internet communicatiebedrijf. Tiscali levert toegang tot het internet en biedt een breed scala aan content, toepassingen en innovatieve communicatiediensten aan 7,1 miljoen actieve gebruikers. In het eerste halfjaar van 2001 genereerde Tiscali meer dan 19 miljard minuten internetverkeer en meer dan 13 miljoen bezoekers per maand op haar websites (30 juni 2001).

Website Tiscali B.V.:
www.tiscali.nl
Corporate website Tiscali:
www.tiscali.com

Over MTVi Europe:
MTVi Europe, de interactive divisie van MTV Networks Europe, is een leider op het gebied van geïntegreerd entertainment voor Europees publiek en aanbieder van innovatieve content via diverse draadloze platforms. MTVi Europe heeft zes locale MTV websites, twee MTV2 websites en een VH1 website, inclusief mtv.co.uk (MTV UK & Ireland), mtv.it (MTV Italia), mtv.es (MTV Spanje), mtv.de (MTV Duitsland, inclusief Oostenrijk & Duitstalig Zwitserland), mtv2.de (MTV2 Pop - Duitsland), mtv.fr (MTV Frankrijk), mtve.com (MTV Scandinavië, MTV Europa & MTV Nederland), mtv2europe.com (MTV2) en vh1.co.uk (VH1 UK). Een Poolse website, mtv.pl, werkt onder een joint venture tussen MTV networks Europe en UPCtv in aanvulling op het MTV Polska televisienetwerk.


-Einde-

Voor meer informatie (alleen voor pers):
Tiscali :
Margaret van Kempen, 070 346 3760
Simona Vecchies, Image Building, +39 02 89011300,
s.vecchies@imagebuilding.it
Elisa Lavagna, Image Building, +39 02 89011300, e.lavagna@imagebuilding.it

Rob Hooper
MTV Networks International
Tel: +44 (0) 20 7478 6520/+44 (0) 790 999 6276 (m) Fax: +44 (0) 20 7478 6517
hooper.rob@mtvne.com