Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-11-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 13.55 uur) Donderdag 8 november 2001

Maastricht, onder invloed verkeersongeval veroorzaakt: Een 28 jarige automobilist uit Helmond heeft donderdagmorgen 8 november 2001 op de Hertogsingel te Maastricht een verkeersongeval veroorzaakt. De politie stelde bij hem het gebruik van alcohol vast. De automobilist reed vanmorgen omstreeks 06.25 uur over het Tongerseplein waar hij een over het fietspad rijdende fietser pas op het allerlaatste moment zag. Hij maakte een uitwijkmanoeuvre waarbij hij de fiets kon ontwijken, maar daardoor de Hertogsingel opreed waar hij met zijn auto over de verhoogde middengeleiding, de afscheiding tussen beide hoofrijbanen, heenreed. Daarna kwam hij terecht op het weggedeelte bestemd voor het tegemoet komende verkeer. Daar volgde een frontale aanrijding met een tegemoet rijdende personenauto. Beide personenautos raakte door de aanrijding zwaar beschadigd en moesten door een bergingsbedrijf worden weggesleept. De veroorzaker van de aanrijding bleek naar alcohol te ruiken. Hij werd daarom meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf van 2 promille, een viervoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Helmond werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, oplichter aangehouden:
Woensdagmiddag heeft de politie een 28 jarige inwoner van Apeldoorn aangehouden die waarschijnlijk tientallen horecaondernemers heeft opgelicht. Hij werd betrapt door een medewerker van het automatenbedrijf die de politie waarschuwde.
De inwoner van Apeldoorn manipuleerde sigarettenautomaten op een dusdanige manier dat deze onklaar werden gemaakt. Hij waarschuwde dan telkens de uitbater van het bedrijf aan wie hij vertelde dat hij een geldbedrag van fl. 9,- in de automaat had gegooid, maar de automaat geen sigaretten afgaf. Om de uitbater te overtuigen van zijn verhaal gooide hij daarna een kwartje in de automaat hetgeen de automaat dan niet registreerde. De uitbaters, geconfronteerd met het verhaal van de inwoner van Apeldoorn, geloofden vrijwel elke keer het verhaal en gaven vrijwel steeds de niet betaalde fl. 9,- terug. De inwoner van Apeldoorn vetrok daarna. De uitbaters van de bedrijven waarschuwden dan telkens het automatenbedrijf, die steeds geconfronteerd werden met de onklaar gemaakte automaten. Omdat het steeds slechts om een klein geldbedrag handelde werd van de oplichting vrijwel nooit aangifte bij de politie gedaan.
Woensdagmiddag werd de oplichter in een Maastrichts café in de binnenstad echter op heterdaad betrapt door de medewerker van het automatenbedrijf. Deze waarschuwde de politie die de man heeft aangehouden. Bij zijn verhoor bekende de inwoner van Apeldoorn in Maastricht en Heerlen naar schatting een keer of 35 horecaondernemers gedupeerd te hebben. De medewerkers van het automatenbedrijf heeft van de oplichting aangifte gedaan bij de politie. Het bedrijf werd benadeeld voor een bedrag van naar schatting een kleine fl. 1000,-. (teruggegeven geld dat vergoed werd, gemaakte werkuren om de automaten te repareren en gederfde inkomsten). De politie maakt tegen de oplichter proces-verbaal op.

Maastricht, woninginbraak:
Woensdag 7 november 2001 heeft in een woning aan de Mariastraat te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De eigenaar bemerkte de inbraak omstreeks 18.30 uur nadat deze de toegangsdeur van zijn woning open aantrof. Het slot inde deur bleek geforceerd te zijn. Zijn woning werd doorzocht waarbij een geldbedrag van ongeveer fl. 125,- werd ontvreemd. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.