Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-11-2001 Politieberichten district Heerlen (HP 14.00 uur) Dondedag 8 november 2001

Heerlen, winkeldievegge aangehouden:
Een 18 jarige inwoonster van Heerlen is woensdagmiddag 7 november 2001 op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Zij nam in een grootwinkelbedrijf aan de Dautzenbergstraat te Heerlen een agenda en een pen weg met een winkelwaarde van fl. 24,-. Toen zij deze in haar tas stopte, niet afrekende aan de kassa en vervolgens de winkel wilde verlaten greep een beveiliger in. De gewaarschuwde politie nam de inwoonster van Heerlen mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg een schikkingsvoorstel aangeboden van fl. 250,- waarmee zij door betaling van de boete, een verdere strafvervolging kan voorkomen. Na verhoor kon zij huiswaarts.

Heerlen, rijden onder invloed:
De politie heeft woensdagavond 7 november 2001 omstreeks 23.40 uur tegen een 55 jarige inwoner van Brunssum proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed in een personenauto. De automobilist reed met een te hoge snelheid over de Schelsberg te Heerlen hetgeen reden was voor de bemanning van een politieauto om de bestuurder te controleren. De bestuurder reageerde echter niet op het stopteken en bleef gewoon doorrijden. Uiteindelijk op de Europalaan stopte hij. Bij het eerste contact met deze bestuurder rook hij behoorlijk naar het gebruik van alcoholhoudende drank, hetgeen een alcoholblaastest nog eens bevestigde. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.2 promille. Tegen de inwoner van Brunssum werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van vijf in zijn bezit.

Heerlen, harddrugs aangetroffen:
Een 21 jarige inwoner van Heerlen is donderdag 8 november 2001 door de politie bekeurd omdat hij 21 bolletjes heroïne in zijn bezit had. Een politiepatrouille zag omstreeks 00.30 uur een bekende straatdealer in harddrugs over de Bongerd te Heerlen lopen. Om hem heen liepen verschillende drugsverslaafden. De politiepatrouille wilde de dealer controleren maar deze had dat in de gaten. Hij probeerde ongezien zijn voorraadje weg te gooien en zette het daarna op een lopen. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden op het Pancratiusplein te Heerlen. De weggegooide drugs bleken 21 bolletje heroïne te zijn, ongeveer 5 gram, die in een portiek werden aangetroffen. De straatdealer werd naar het politiebureau overgebracht waar hij voor verder onderzoek werd ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens krijgt hij een gebiedsontzegging opgelegd.