Donderdag, 8 november 2001
Politie Rivierenland houdt extra toezicht op afvaldumpingen RIJNWAARDEN - De laatste weken is er regelmatig sprake geweest van afvaldumpingen, in onder andere de natuurgebieden in Rijnwaarden. Daarbij gaat het voornamelijk om dumpingen van huishoudelijk afval. In samenwerking met de gemeente en het recreatieschap Achterhoek en de Liemers doet de politie onderzoek naar deze dumpingen. Een aantal verdachten konden inmiddels worden achterhaald. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt, zij kregen boetes van rond de f500,-. Afval kan - tegen een vergoeding - worden aangeboden bij de gemeente Rijnwaarden. Auto op de kop in berm afrit A15
BEMMEL - Gisteravond rond 18.45 uur vond op de Zuidbaan van de Rijksweg A15 een ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto, een 38-jarige inwoner van Bemmel, kwam uit de richting van Nijmegen en nam de afslag Bemmel. Hij verklaarde in de bocht van de afslag de controle over het stuur te zijn kwijt geraakt. Daardoor belandde de auto in de linkerberm en sloeg over de kop, waarna hij tegen een boom tot stilstand kwam. De boom kwam hierdoor op de rijbaan terecht. De auto raakte total loss, de bestuurder kon op eigen kracht de auto verlaten en bleef vrijwel ongedeerd. Voor de zekerheid is hij voor observatie per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft de boom van de rijbaan verwijderd. Onderzoek door de VOD ter plaatse wees uit dat er in de bocht van de afslag waarschijnlijk sprake was van een soort aquaplanning, waardoor de automobilist de macht over het stuur kwijtraakte.
Terwijl de politie bezig was met de afhandeling van deze aanrijding, zagen zij een andere auto naderen. De bestuurster van de auto, een 29-jarige inwoonster van Beuningen, hing met haar hoofd uit het raam. Het regende en zij verklaarde dat haar ruitenwissers het niet deden. De politieagenten constateerden dat er rook onder de motorkap vandaan kwam. Uit navraag bleek dat de APK van de auto al op 29 september 2000 was verlopen. De auto is voor technisch onderzoek afgesleept. Voorts bleek dat de vrouw een ontzegging van de rijbevoegdheid had tot 01-01-2002. Zij heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd.
Drie jongens verdacht van brandstichting
HAALDEREN - Gisteren rond 17.00 kwam bij de politie de melding binnen dat er brand was bij een tennisvereniging aan de Notenboomstraat in Haalderen. Ter plaatse aangekomen bleek de brand door de brandweer inmiddels te zijn geblust. Aan de hand van getuigenverklaringen ter plaatse konden drie verdachten worden opgespoord. Het gaat om jongens van 12, 13 en 14 jaar uit Haalderen, die thuis werden gehoord over het voorval. Zij bekenden de brandstichting. Het een en ander lijkt een uit de hand gelopen baldadigheid, maar met vrij ernstige gevolgen; er is aanzienlijke brandschade opgelopen aan de buitenkant van het gebouw. Alleen door snel handelen van omstanders en later van de brandweer, kon worden voorkomen dat de brand ontaardde in een uitslaande brand.