Politiebericht Eindhoven. e.o. 8-11-2001

1e persbericht 8 november 2001


Berichten uit de regio

Zuidoost Brabant: Verlichtingscontrole
Woensdag zijn op verschillende plaatsen in de regio verlichtingcontroles gehouden.


- In Eindhoven werd gecontroleerd op de Kruisstraat, Strijpsestraat, Geldropseweg, Aalsterweg, Hoogstraat, Locatellistraat, Karel de Grotelaan, Antoon Coolenlaan, Pasteurlaan en Boerhaavelaan. In totaal werden hier 227 bonnen uitgeschreven voor het niet hebben van een goede verlichting.


- In Helmond is gecontroleerd op de Heeklaan, de Houtse Parallelweg en de Mierloseweg. hier werden 8 verkeersdeelnemers bekeurd.


- In Deurne werd gecontroleerd op de Molenstraat en de Stationsstraat en in Asten op de Lienderweg en de Floralaan. 9 fietsers gingen op de bon omdat ze geen goede verlichting hadden. 5 automobilisten hadden hun mistlampen aan de voorzijde aan.


- In Geldrop kregen op de Mierloseweg 14 (brom)fietsers een bekeuring en in Nuenen gingen 8 bestuurders op de bon op het Stremkespad.


- In Westerhoven en Eersel kregen 6 (brom) fietser een bon en twee automobilisten hadden hun mistlichten aan. Ook zij kregen een bekeuring.

Behalve de verlichtingsverbalen werden ook bekeuringen uitgeschreven voor het niet (juist) dragen van de helm, niet volgen fietspad en het rijden zonder een bromfietscertificaat.

Eindhoven: Mannen na bedreiging en mishandeling aangehouden Woensdag om 17.15 uur zijn in een woning aan de Poemastraat twee Eindhovenaren van 21 en 45 jaar oud aangehouden. De twee mannen hadden de 27-jarige bewoonster van de woning bedreigd en geslagen. Zij waren naar de woning gekomen omdat zij nog geld tegoed hadden van de vrouw. Zo wilden zij haar dwingen het geld te geven. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man met drugs aangehouden
Op het Edisonplein is woensdag om 19.35 uur een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij bleek drie cachetten heroïne bij zich te hebben. Hij werd gecontroleerd nadat een druggebruiker op straat contact met hem zocht.

Eindhoven: Man verdacht van beroving
Een 37-jarige Eindhovenaar is woensdag om 14.15 uur aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij op 20 oktober een 46-jarige Eindhovenaar heeft beroofd van twee gouden armbanden. Het slachtoffer was in een woning aan de Berenstraat op bezoek. De verdachte belde daar aan en onder bedreiging van een mes pakte hij de sieraden af. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Mannen met gestolen spullen aangetroffen Op de Hollandhof is woensdag om 9.20 uur een 37-jarige Helmonder aangehouden. De man reed in een bestelauto en bij een controle bleken in deze auto spullen te liggen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Deze spullen, een (accu)driewieler, een mountainbike, twee fietsskelters, een buggy en een wandelwagen. In de berging van zijn woning vond de politie nog eens elf heren-, dames- en kinderfietsen. Deze zijn voor onderzoek in beslag genomen. Volgens de verdachte had hij de spullen in zijn auto gekocht bij een 31-jarige Helmonder in een woning aan de Volderhof. Daar vond de politie een gestolen bromfiets en nog een aantal goederen zoals verlichtingarmaturen, gereedschap en tuinmeubels. Deze goederen zijn voor onderzoek meegenomen. De 31-jarige man is aangehouden. Beide verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Oirschot: Diefstal auto
Vanaf de Spoordonkseweg is in de nacht van donderdag op vrijdag een witte Hyundai bestelauto met het kenteken VN-TV-99 gestolen.

Son: Inbreker vlucht
Een ongeveer 18-jarige jongen sloeg woensdag rond 19.00 uur op de vlucht toen hij bij een inbraak in een woning aan de Aziëlaan de bewoner in bed aantrof. Hij had de voordeur opengebroken en de woning doorzocht. Toen hij de slaapkamerdeur opende zag hij de bewoner in bed liggen en de bewoner zag de inbreker. Deze laatste verliet halsoverkop de woning. De bewoner ging er nog achteraan maar het lukte hem niet de inbreker te achterhalen. Het is niet bekend of er iets weg is.

Son: Keukenapparatuur gestolen
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een nieuwbouwwoning aan de Satijnvlinderlaan. Aan de voorkant is een raam opengebroken. Uit de woning zijn een vaatwasser en een gaskookplaat gestolen.

Oostelbeers: Auto gestolen
In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf de Ligusterhaag een blauwe Volkswagen Golf cabriolet met het kenteken 72-DF-ZP gestolen.

Budel: Computer weg
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een winkel aan de Dr. Anton Mathijsenstraat. Er is een ruit vernield. Uit de winkel is een computer met flatscreen monitor gestolen.

Deurne: Verdachte inbraak aangehouden
Woensdag om 7.30 uur is in zijn woning in Deurne een 18-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij op 12 september ingebroken heeft bij een winkel aan de Stationsstraat in Deurne. Hij zou daar zeven horloges uit de etalage gestolen hebben. De man had nog vier horloges in zijn woning liggen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Deurne: Man verdacht van bedreiging
Een 23-jarige man uit Deurne is woensdag om 12.25 uur aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij op 30 september op de Schelde bij een hangplek een 15-jarige jongen uit Deurne bedreigd heeft. De verdachte zou een onenigheid met de vader van het slachtoffer hebben gehad. Volgens het slachtoffer kon dat niet en er ontstond een onenigheid. De verdachte vertrok maar keerde even later terug en bedreigde de jongen toen met een mes. De verdachte kon na onderzoek aangehouden worden. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Reusel: Dronken de sloot in
Woensdag om 18.15 uur is een 47-jarige automobilist uit het Belgische Dessel op de Hamelendijk met zijn auto de sloot ingereden. Hij bleek gedronken te hebben maar weigerde alle medewerking. Zijn rijbewijs wordt ingenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij raakte bij de aanrijding niet gewond.