Politiebericht Friesland: friesland 8-11-2001
persberichten van 7/11 11.00 tot 8/11. 9.00 uur

Leeuwarden: bezit harddrugs en negeren bevel
Op woensdagmiddag werd een 22-jarige drugsdealer zvwov aangehouden voor het bezit van drugs. Vlak voordat hij aangehouden werd gooide hij een zakdoek weg waarin in totaal 3,3 gram cocaïne werd aangetroffen. Bij de aanhouding verzette de verdachte zich waarna een korte knokpartij ontstond. Toen de gevraagde assistentie aankwam werd deze door een andere 41-jarige man uit Leeuwarden die ook ter plaatse was belet uit de auto te stappen, waarna deze verzocht werd te vertrekken. Na meerdere verzoeken waaraan niet voldaan werd is de man aangehouden en ook bij hem werd 3 gram drugs aangetroffen.

Sonnega: mishandeling AZC
Woensdag omstreeks 23:00 uur werd een 25-jarige man uit het AZC te Sonnega door een 20-jarige man, eveneens inwoner van het AZC mishandeld. De man werd geslagen met een rooster op het hoofd geslagen en is met een hoofwond naar het ziekenhuis Tjongerschans vervoerd. De verdachte is ingesloten.

Oldeberkoop: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 3:30 uur werd een 34-jarige man uit Haulerwijk aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 490 ug/l, dit is goed voor een rijverbod van vijf uren. Tegen hem is procesverbaal opgemaakt.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 4.20 uur werd op de Zuiderstraat een 22-jarige man aangehouden voor het rijden onder invloed. De bestuurder blies 710 ug/l. Ook was hij niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen hem is een procesverbaal opgemaakt.

Leeuwarden: diefstal uit auto
Op woensdagavond tussen 19.30 uur en 22.30 uur werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Oostersingel. De daders zijn binnen gekomen door het rechter achterraam in te slaan. Weggenomen zijn een autoradio en een mobiele telefoon.

Leeuwarden: overbelading aanhangwagen
Woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur werd op de Dammelaan een 44-jarige man aangehouden die met een te zwaar beladen aanhangwagen rond reed. De aanhangwagen woog 2900 kilo, terwijl de auto maximaal 1550 kilo mocht trekken. De man heeft een bekeuring gekregen van fl 620,-.

Leeuwarden: Blokkeren vrijheidsplein
Donderdagochtend in de ochtendspits werd een verkeerscontrole gehouden op het Vrijheidsplein. Tijdens de verkeerdrukte kwam de doorstroming ernstig in het geding doordat men zover door reed zonder vooruit te kijken, met als gevolg dat men het kruispunt steeds blokkeerde en daarbij het overige verkeer hinderde. Tijdens de controle werden 18 voertuigen bekeurd.

Sneek: inbraak garage
Tussen vrijdag 2 november en woensdag 7 november 2001 werd er ingebroken in een garage aan de Commanderij te Sneek, eigendom van een 39 jarige inwoner uit die plaats. Hij deed aangifte en verklaarde dat er een partij elektrisch gereedschap was gestolen ter waarde van circa 5000 gulden. O.a. boor-, schaaf-, schuur- en freesmachines alsmede las- en meetapparatuur. De dader(s) zijn in de garage gekomen door de geleidingsprofielen van de kanteldeur te verbuigen.

Sneek: zware lading
Op woensdag 7 november omstreek 16.00 uur werd op de Pieter Zeemanstraat een voertuig gecontroleerd die tijdens het rijden in de bochten bijna kantelde.. Bij controle bleek dat het voertuig te zwaar was beladen. Het laadvermogen bedroeg 800 kg en na weging bleek dit te zijn 3580 kg. De aangeboden transactie voor deze overtreding bedraagt fl. 3950,-.

Leeuwarden: diefstal uit woning
Op woensdag 7 november werd tussen 17.00 en 19.00 uur ingebroken in een woning aan de Sickingastate. Aangifte werd gedaan door een 21 jarige bewoonster. Het ongewenste bezoek kwam binnen door aan de straatkant van de woning een raam te verbreken. Uit de woning werden een magnetron, video en een computer hp weggenomen

Breezanddijk: snelheidsovertreding
Een 28 jarige inwoner uit Hallum werd woensdag 7 november omstreeks 16.40 uur bekeurd voor het te snel rijden op de Rijksweg A7. De snelheid werd gemeten met de laserpatrol en bedroeg gecorrigeerd 171, dus 51 km te snel. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: bedreiging en poging diefstal met geweld Op donderdag 8 november omstreeks 06.45 uur werd een 18 jarige krantenbezorger uit Leeuwarden bedreigd door twee dronken inwoners van respectievelijk 28 en 22 jaar uit Leeuwarden. Beide mannen wilden de bromfiets waarmee de kranten werden bezorgd door de 18 jarige zich toe-eigenen en bedreigenden de krantenbezorger met geweld en schopten tegen zijn bromfiets waardoor deze omviel. Het gelukte de bezorger om via zijn mobiele telefoon de politie te waarschuwen die kort daarop ter plaatse was. Beide mannen werden aangehouden en voorgeleid en zullen in de loop van de dag worden verhoord.

bureau communicatie: 058 - 880 8272