Ingezonden persbericht

AVR zamelt afval gemeente Bloemendaal in - 8 november 2001

Het afval- en milieuconcern AVR-Bedrijven heeft een aanbesteding gewonnen voor de afvalinzameling in de gemeente Bloemendaal. Het contract gaat in op 9 januari 2002 en heeft een looptijd van drie jaar. De inzameling van zowel het restafval, het GFT-afval als het grof huishoudelijk afval zal worden verzorgd door de Business Groep Overheden & Bedrijven van AVR. De gemeente Bloemendaal telt bijna 17.000 inwoners met 5.750 aansluitingen.

De inzameling van afval is voor AVR van strategisch belang. AVR streeft naar een landelijke dekking op dit gebied. Het bedrijf verzorgt reeds de inzameling van afval in tal van gemeenten in onder andere Zuid-Holland, Utrecht, Brabant en Zeeland. Met het inzamelcontract met Bloemendaal is nu ook de eerste stap gezet in Noord-Holland. De totale inzameling van afval omvat thans ongeveer 350.000 aansluitingen.

De Business Groep Overheden & Bedrijven concentreert zich op dienstverlening aan gemeenten, provincies, andere overheidsorganisaties, het midden- en kleinbedrijf en consumenten. Dit bedrijfsonderdeel is actief in de gehele afvalketen van inzameling en transport tot en met scheiding, recycling en verwerking.

Profiel AVR-Bedrijven
AVR bestaat uit een groep gespecialiseerde ondernemingen op het gebied van integraal afval- en milieumanagement. Het concern biedt duurzame oplossingen voor vrijwel alle afval- en milieuvraagstukken. Het concern is nationaal en internationaal werkzaam in de gehele keten van afval- en milieuzorg en heeft circa 2.500 personeelsleden en een omzet van 444 miljoen Euro (basis boekjaar 2000). Tot de afnemers van de diensten behoren industrie, bedrijven en overheid.