Ingezonden persbericht

SMSwhois.nl - Domeinnamen controleren via mobiele telefoon

AMSTELVEEN, 08-11-2001 -- Amstelveen, 7 november 2001 - Inspelend op de vraag uit de markt biedt Quattro Wireless Concepts nu de nieuwe unieke dienst SMSwhois.nl om waar dan ook ter wereld via een mobiele telefoon domeinnamen te controleren op beschikbaarheid.

Jeroen van der Zouwen, woordvoerder Quattro Wireless Concepts: "In mijn vorige functie bij Freehosting.nl sprak ik vaak met mensen die regelmatig onderweg zijn en de behoefte hebben om de beschikbaarheid van een domeinnaam te controleren. Hoe vaak komt het niet voor dat als je in de file staat te wachten, je een inval krijgt en je eigenlijk direct wilt weten of een domeinnaam vrij is. Deze nieuwe dienst voorziet hierin."

Het principe van SMSwhois.nl is zeer eenvoudig. De gebruiker van een mobiele telefoon stuurt als SMS bericht "check domeinnaam.nl" naar 06 14994444 en binnen 1 minuut krijgt hij via SMS een antwoord terug. De check werkt voor .nl/ .com/ .net/ .org en .info domeinnamen. Er wordt momenteel gewerkt aan de tweede fase waarbij men gelijk het gewenste domein kan registreren.

Quattro Wireless Concepts BV Deze zomer is Quattro Wireless Concepts BV opgericht met als doelstelling het ontwikkelen en exploiteren van diensten voor de hedendaagse GSM infrastructuur en toekomstige mobiele netwerken.

Vandaag heeft Quattro Wireless Concepts de dienst SMSwhois.nl geïntroduceerd. Binnenkort zullen er meer innovatieve diensten voor SMS worden geïntroduceerd.

De technische realisatie is verzorgd door Emexus Group BV. Zij voorziet bedrijven van SMS oplossingen en SMS concepten en is een snel groeiende speler in de mobiele wereld. Emexus ontwikkelt gebruikersvriendelijke applicaties waarmee organisaties snel gepersonaliseerde en tijdkritische berichtgeving kunnen verzorgen. Meer informatie is te vinden op www.emexus.com.



Ingezonden persbericht