Gemeente Enschede

College stelt nieuwe locatie Brandweerkazerne voor Enschede, 8 november 2001
Het College van Burgemeester en Wethouders heeft de Gemeenteraad gevraagd ermee in te stemmen om het gebouw aan de Boddenkampsingel 80 (de voormalige Ambachtsschool) te gaan gebruiken als nieuwe hoofdpost voor de Brandweer. De Gemeenteraad behandelt op 19 november 2001 het collegevoorstel, waarbij de Raad dan ook een voorbereidingskrediet van fl. 1.200.000 wordt gevraagd voor de uitwerking van de plannen tot een definitief ontwerp.

De huidige locatie van de brandweerkazerne aan de Hengelosestraat biedt onvoldoende ruimtelijke mogelijkheden om aan de eisen van de huidige brandweerorganisatie te voldoen. Het uitbreiden en aanpassing van het huidige gebouw zijn, afgezien van het ontbreken van de benodigde ruimte, financieel niet verantwoord.
De locatie van de nieuwe brandweerkazerne dient strategisch te liggen. Een snelle bereikbaarheid en vrije uitrukroutes zijn essentieel. Uit onderzoek is gebleken dat de nieuwe hoofdpost binnen het gebied Hengelosestraat - Deurningerstraat aan de noordelijke singels moet liggen.

Om de omwonenden van de nieuwe locatie tijdig te informeren wordt op dinsdag 13 november 2001 een informatieavond gehouden. Tijdens deze avond wordt een toelichting op de plannen en de gevolgen voor de omgeving gegeven. De avond wordt gehouden in het (bedrijfs)restaurant van het Stadskantoor (Hengelosestraat 51) en begint om 19.30 uur.


---

naar boven