Gemeente Deventer

Gehandicaptenvervoer of openbaar vervoer

De afdeling Wet voorzieningen gehandicapten (WVG) moet regelmatig aanvragen voor een taxipas, voor met name oudere inwoners van Deventer, afwijzen omdat hier geen recht op bestaat.

U hebt recht op een taxipas wanneer u:
a. geen gebruik kunt maken van het openbaar vervoer of b. de halte van het openbaar vervoer niet kunt bereiken.

Wanneer u in staat bent tenminste achthonderd meter in een rustig tempo te lopen en de halte ligt binnen die afstand, dan gaat de gemeente ervan uit dat de halte voor u bereikbaar is en u hebt dan ook geen recht op een taxipas.

Voor alle duidelijkheid wijst de afdeling WVG u erop dat leeftijd geen reden is om een taxipas te verstrekken.

Sinds enige tijd bestaat er in de omgeving van Deventer het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV). Hiermee bent u in staat binnen de regio Zuidwest Overijssel van uw huis naar uw bestemming te reizen, het ?deur tot deur vervoer?.

De kosten voor een ritje binnen Deventer bedraagt tot 1 januari 2002 vier gulden (1,82 euro). Voor iedere openbaar vervoerszone meer betaalt u twee gulden (0,91 euro) extra. Een ritje naar Heeten kost u bijvoorbeeld tien gulden (4,54 euro) en een ritje naar Olst acht gulden (3,63 euro).

Door gebruik te maken van een ?Regiotaxipas? krijgt u een forse korting op de ritprijs. Een rit binnen Deventer kost dan 2,50 gulden (1,13 euro). Voor iedere vervoerszone meer betaalt u 1,25 gulden (0,57 euro); naar Heeten kost dan 6,25 gulden (2,84 euro) en naar Olst vijf gulden (2,27 euro). De Regiotaxipas is voor 65-plussers gratis en kost voor anderen 49 gulden (22,24 euro) per jaar.

U kunt de Regiotaxipas aanvragen bij Regiotaxi Salland, Postbus 4, 8100 AA Raalte.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling WVG, telefoon 0570-693165.