Carros

Circuitdag HTS-Autotechniek

(08 november 2001)

Een aantal studenten van de HTS-autotechniek te Arnhem organiseert jaarlijks een evenement op het circuitpark Zandvoort waar studenten met een auto het circuit op kunnen gaan en dus een ervaring rijker worden met autotechniek/sport. Deze dag is een hele happening waar maanden van tevoren naar wordt uitgekeken. Weken van tevoren hangt de sfeer van deze circuitdag al in en rondom school; het is het gesprek van de dag! Zo staan er op het schoolplein een aantal autos waar driftig aan gesleuteld wordt en is men druk op zoek naar onderdelen om de auto naar wens te prepareren.

Er zijn 150 autos ingeschreven die elk 4 heats rijden van een half uur. Per auto kunnen dus 4 personen ingeschreven staan. De opzet van deze dag is dan ook om zoveel mogelijk personen low-budget te laten racen. Deze circuitdag wordt zeer druk bezocht door familie, vrienden en medestudenten. Dit jaar worden 1500+ bezoekers verwacht.

Het is niet voor niets dat dit evenement zo populair is. Omdat door overmoedige (onervaren) coureurs de meest spectaculaire uitrem-acties ontstaan waardoor er meestal veel te hard de bocht ingestuurd wordt belanden veel autos in de grindbak. Door dit vermaak geeft dit evenement voor de toeschouwers ook een enorme kick.

In de pauze wordt er met exclusieve (race)autos (ferrari, porsche etc) over het circuit gereden. Bezoekers hebben de mogelijkheid om mee te rijden. Zo kunnen bezoekers die zelf niet rijden ervaren hoe het er in een auto aan toe gaat die met duizelingwekkende snelheden over het asfalt raast. Vaak stappen de passagiers erg bleek uit, tot groot vermaak van de coureurs

U bent van harte uitgenodigd om een bezoek te brengen aan het circuitpark Zandvoort op 7 december 2001 om daar te genieten van deze dag. LET OP: entree gratis !