Ingezonden persbericht

PERSINFORMATIE

Innovatieve training voor 1.300 medewerkers Rijkswaterstaat Personeel op 60 locaties maakt kennis met 'blended learning'

ZOETERMEER, 8 november 2001 - Dertienhonderd medewerkers van directie Zuid-Holland van Rijkswaterstaat (RWS) krijgen training bij de overschakeling op een nieuwe standaard kantoorautomatisering. De methode die daarbij wordt gevolgd, is een uiterst effectieve combinatie van traditionele leervormen en 'Web-based Training': op 60 locaties verzorgt Syntegra oefeningen en leerstof, aangeboden door docenten en via een e-Learning omgeving. Deze innovatieve mix van leervormen, ook bekend als 'blended learning', levert een aanzienlijke besparing van tijd en geld op. RWS is een van de eerste overheidsorganisaties waar 'blended learning' wordt toegepast.

De RWS-medewerkers krijgen op hun werkplek toegang tot een elektronische leeromgeving met het lesmateriaal voor Microsoft Office 2000. De lesstof wordt vervolgens uitgebreid met persoonlijke begeleiding door een docent op de werkplek. Voor de 'snelle weetjes' en geheugensteuntjes krijgen alle medewerkers beschikking over een zogeheten Quick Reference Card. De cursisten bepalen zelf wat en wanneer ze willen oefenen. Wie bepaalde kennis al bezit, kan deze onderdelen overslaan. Deze leeromgeving blijft ook na afloop van het project, dat duurt tot februari 2002, beschikbaar op het interne netwerk om kennis op te frissen of om nieuwe medewerkers te trainen. Dezelfde aanpak wordt in een tweede fase gevolgd voor MS Outlook, de vervanger van Route400 en MS Schedule; de huidige RWS-programmatuur.

Blended learning
Syntegra loopt met blended learning voorop in de markt van training en opleiding.
Eerder dit jaar werd de methode al met succes toegepast bij Heineken. Account Manager Richard Kolster van Syntegra's divisie Education & Training: "Blended learning combineert de sterke punten van traditioneel leren onder leiding van een docent met de voordelen van e-Learning, het online opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden.
De lesstof kan worden verwerkt op het moment dat daar behoefte aan is. Voor de persoonlijke coaching is een docent beschikbaar om basisvaardigheden bij te brengen en vragen te beantwoorden. Leren op de eigen werkplek levert een behoorlijke tijdsbesparing op en medewerkers hoeven alleen datgene aan te leren wat voor hen relevant is."

Innovatief
Hans de Waal, Hoofd Bedrijfsvoering binnen de Automatiseringsafdeling van directie Zuid-Holland van RWS: "Syntegra's aanpak is gekozen uit het aanbod van zeven grote trainingsaanbieders. Het voorstel sloot naadloos aan op onze behoefte, met de beste prijs-kwaliteitverhouding. De migratie naar Office 2000, plus de grondige training van al onze medewerkers, betekent dat wij als overheidsinstantie kunnen opereren op een wijze die zelfs voor het bedrijfsleven als innovatief geldt."

Syntegra
Syntegra is een wereldwijde specialist op het gebied van consultancy en system integration. Syntegra is onderdeel van British Telecom en heeft meer dan 5.000 medewerkers in Europa, USA, Azië en Australië.

Syntegra ontwikkelt innovatieve ideeën waarbij de nieuwste technologieën worden toegepast. Hierbij kan worden geput uit een wereldwijde ervaring op het gebied van bedrijfsprocessen. Syntegra adviseert niet alleen. Ook ontwerp, levering, implementatie en beheer, van ICT-systemen behoren tot het dienstenpakket.

Voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Syntegra GCI Holland Public Relations
Wendy Schellens Judith Krukkert
Tel : 079 368 23 45 Tel : 020 676 86 66
E-mail : w.schellens@syntegra.nl E-mail : jkrukkert@gci.nl