Nieuwe Safepipe VPN Software van Eicon Networks ondersteunt Microsofts Remote VPN Client

Den Haag, 8 november 2001 - Eicon Networks, wereldwijd leverancier van producten voor veilige Internet-connectiviteit, brengt versie 2.3 uit van haar Safepipe VPN Software die meer functionaliteit biedt. Met deze upgrade reageert Eicon Networks op de groeiende behoefte aan eenvoudige, snelle en veilige connectiviteit tussen hoofdkantoor en nevenvestigingen.

De nieuwe versie is compatibel met Eicons Safepipe 3000 series VPN-oplossingen en biedt maximale interoperabiliteit met andere VPN-oplossingen (bijvoorbeeld van Cisco en Nortel) die op de IPSec-standaard zijn gebaseerd. Daarnaast ondersteunt versie 2.3 nu dynamic IP (gebaseerd op PPP en DHCP) alsmede PPPoE en biedt authenticatie volgens het X.509 certificaat binnen de eigen VPN-client van Microsoft Windows 2000. Ondersteuning van deze ingebouwde client zorgt voor meer flexibiliteit en een eenvoudig alternatief voor Safepipe remote VPN clients voor telewerkers en nevenvestigingen die veilige toegang tot het bedrijfsnetwerk zoeken.

Safepipe is een platform met meerdere functies, dat op locatie bij de klant te configureren en installeren is en eenvoudig kan worden beheerd. De nadruk ligt op de eenvoud van het ontwerp door van alle benodigde functies, zoals VPN, firewall, toegang op afstand en routing geïntegreerd in één enkele unit onder te brengen.

Eicon Networks
Eicon Networks is wereldwijd leverancier van producten voor veilige Internet-connectiviteit. Tot het portfolio van het bedrijf behoren een volledige reeks producten voor het koppelen van PC's en servers aan Internet en bedrijfsnetwerken, beveiligde communicatie gateways, media gateways voor Voice-over-IP en unified messaging. Eicon distribueert, verkoopt en ondersteunt haar producten in meer dan tachtig landen, via een netwerk van verkooppartners, telecommunicatiebedrijven, Internet service providers (ISP's), en original equipment manufacturers (OEM's). Meer informatie over Eicon Networks is te vinden op www.eicon.nl. Eicon is een business unit van i-data international a-s. Meer informatie over i-data international a-s is te vinden op www.i-datac.com.